El segle valencià

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2007


El segle valencià desvela aspectes molt interessants, i fins ara desconeguts, de les vides i les obres dels escriptors valencians més destacats del segle xv, una centúria excel·lent pel que fa a les nostres lletres. Així, trobem l’anàlisi d’un text d’Antoni Canals –considerat el primer teoritzador del secessionisme lingüístic– en la qual es demostra que, realment, el que hi ha és una afirmació primerenca de la unitat de la llengua parlada a Catalunya i a València, els orígens familiars fins ara desconeguts de Jordi de Sant Jordi, una aproximació al poema Veles e vents d’Ausiàs March molt lligada a la biografia del poeta, i l’origen de dos personatges del Tirant lo Blanc: la princesa Carmesina i el rei Escariano.

?Una obra distingida amb el IX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta que pretén acostar-nos, des d’un nou vessant, els nostres clàssics del segle d’or i ser una invitació a llegir-los més per a entendre’ls millor.

 

Autoria: Víctor Labrado
Núm. col·lecció: 16
Pàgines: 142
ISBN: 9788498242799
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Víctor Labrado

Victor Labrado (Sueca, 1956) és escriptor i docent. En l’àmbit literari ha publicat llibres destinats al públic infantil i juvenil, com Cròniques d’un rei. És també autor de llibres tan cèlebres com No mataràs, guardonat amb el Premi Enric Valor de Novel·la; Veus, la mar, que va guanyar el Premi Joanot Martorell de narrativa, o La mestra, la protagonista del qual s’ha convertit en el símbol d’una generació d’educadors compromesos amb la llengua. Amb El segle valencià va aconseguir el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.