L’any 1936, entre els jugadors de raspall de la Safor, Pepe el Carinyo de Rafelcofer era un dels grans. Amb la Guerra Civil, i després d’una partida tràgica, el joc s’acabaria per a ell, però la seua llegenda es va fer més i més insistent. Relacionat amb els maquis, sobrevivint d’amagat, jugant al gat i la rata amb la Guàrdia Civil, aquell home valent i bo es va convertir en un heroi popular, en l’últim roder valencià.
Víctor Labrado recupera en aquesta obra, guardonada amb el Premi Enric Valor de Novel·la, el mite d’un personatge admirat pel poble. Partint de la documentació disponible, sense concessions a la ficció, reconstrueix la història d’aquell home –alt, prim i ben tallat– que el pas dels anys ha anat silenciant. Amenaçat per l’esquerra primer i perseguit per la dreta després, Pepe el Carinyo és el símbol d’un món que s’acaba i de la partida que tants valencians van perdre ofegats entre dos bàndols.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Victor Labrado (Sueca, 1956) és escriptor i docent. En l’àmbit literari ha publicat llibres destinats al públic infantil i juvenil, com Cròniques d’un rei. És també autor de llibres tan cèlebres com No mataràs, guardonat amb el Premi Enric Valor de Novel·la; Veus, la mar, que va guanyar el Premi Joanot Martorell de narrativa, o La mestra, la protagonista del qual s’ha convertit en el símbol d’una generació d’educadors compromesos amb la llengua. Amb El segle valencià va aconseguir el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.