Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Jaume I. El naixement d'un poble. Una biografia il·lustrada

El Llibre dels fets és la crónica que narra el regnat de Jaume I (Montpeller, 1208-València, 1276). Escrit en forma autobiogràfica, és un llibre únic en l'Europa del seu temps. Mai abans, cap altre rei cristià medieval no havia podruït un text així: unes memòries polítiques, en primera persona, amb voluntat d'autojustificació, relacionant fets polítics amb viències personals i inquietuds íntimes. És un text, per tant, d'un gran valor literari i documental que explica, entre altres gestes, la conquesta de Mallorca i la formació del Regne de València, tal com la van viure els protagonistes.,

Aquest volum, partit del Llibre dels fets, és un intent de divulgar els esdeveniments històrics més importants continguts en la crònica de Jaume I, sense perdre de vista el càracter i la personalitat del monarca.

Autoria: Víctor Labrado, Rafa Matoses, Salvador Vendrell
Núm. col·lecció: 2
Pàgines: 88
ISBN: 9788476604250
Format: 25 x 35 cm

Víctor Labrado

Victor Labrado (Sueca, 1956) és escriptor i docent. En l’àmbit literari ha publicat llibres destinats al públic infantil i juvenil, com Cròniques d’un rei. És també autor de llibres tan cèlebres com No mataràs, guardonat amb el Premi Enric Valor de Novel·la; Veus, la mar, que va guanyar el Premi Joanot Martorell de narrativa, o La mestra, la protagonista del qual s’ha convertit en el símbol d’una generació d’educadors compromesos amb la llengua. Amb El segle valencià va aconseguir el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.

Salvador Vendrell

Salvador Vendrell (Fortaleny, 1958) és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València. Ha guanyat el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt de 2013 amb la novel·la Quan truquen de matinada (2014). És coautor de l’adaptació d’Alí Babà i els quaranta lladres, amb Francesc Capellino, i Els viatges de Marco Polo. És també autor de l’adaptació Tirant lo Blanc per a infants. Ha fet també actualitzacions dels clàssics Curial i Güelfa, Espill i L’Odissea.