Educació en valors cívics i ètics

Una proposta amb un enfocament totalment pràctic en què se situa l’alumnat en el centre del procés d’aprenentatge. El quadern planteja un total de 26 sessions que es vertebren a partir dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 per a abordar els grans reptes globals.
El quadern proposa un treball de reflexió i diàleg a l’aula i promou el desenvolupament d’actitud, destreses i competències necessàries per a garantir una ciutadania activa.

ESTRUCTURA DEL QUADERN
  • Cada sessió parteix d’una situació d’aprenentatge a partir de la qual tractem temes d’interés.
  • Les situacions d’aprenentatge s’acompanyen amb activitats i reptes per a resoldre en forma d’assemblea i connectar amb els coneixements previs de l’alumnat.
  • A continuació, es plantegen les activitats que tracten de promoure el pensament crític, el debat, l’educació emocional i el treball en equip.
  • La seqüència es completa amb recomanacions de recursos digitals (vídeos, àudios, textos...) per a aprofundir en alguna de les qüestions plantejades.
Autoria: Josep Antoni Fluixà, Enric Lluch, Enric Senabre
Núm. col·lecció: 1
Pàgines: 56
ISBN: 9788413583815
Format: 220 x 290 mm
Enquadernació: Grapa
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Josep Antoni Fluixà

Josep Antoni Fluixà (Alzira, 1959) és mestre, poeta, escriptor i especialista en literatura infantil i juvenil. Ha sigut assessor del CEFIRE d’Alzira i, des del 2002 fins al 2021, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Entre les seues obres destaquen Nàufrags sens illa i Matèria corporal, ambdós de poesia, i Peter Pan i la desaparició del foc, Sis ninots en busca d’una falla i El llop vençut i altres contes mig inventats, en narrativa infantil i del poemari infantil L'ofici de la mar. També és autor de llibres de text i d’articles, així com d’assajos de crítica literària.

Enric Lluch

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és llicenciat en Història i ha treballat com a docent, encara que actualment es dedica exclusivament a la literatura. Ha publicat més d’un centenar de llibres per a infants i joves, alguns d’ells transcrits al sistema Braille, traduïts a totes les llengües de l’Estat, al francés, l’anglés, el portugués, l'alemany, el xinés, el grec, el polonés, el japonés i el turc. És membre del Consell Assessor de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i ha format part del Consell Valencià de Cultura.

Ha rebut nombrosos premis de narrativa infantil, juvenil i d’adults, com el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre per L’àngel propulsat i el dimoni emplomat i per Mònica, Tonet i l'home que fabricava flautes de canya, l’Enric Valor de narrativa juvenil per La Germanor del camí o el de Teatre Infantil Xaro Vidal de Carcaixent per Tres nobles en un grapat i un soldat enamorat, entre altres. L’any 2010 li van atorgar el Guardó d’Or d’Algemesí i el 2014, el Porrot d’Honor de Silla.

Enric Senabre

Enric Senabre (Alcoi, 1964) és professor d’Ètica i Filosofia. Ha rebut diversos premis d’innovació educativa i ha publicat nombrosos títols de divulgació adreçats als joves, com ara El sabor de la ciutadania, i dues novel·les, El viatge d'Atena i L'infinit a les teues mans.