En Jesús Oliver, un bibliotecari de quaranta anys, decideix deixar enrere la seva vida rutinària després de la mort del seu avi. Abandona la seva casa, la seva feina i la seva muller per instal·lar-se en un vell palau familiar al cor del barri antic de València. La seva obsessió és clara: construir una magna biblioteca de cent quaranta-quatre mil volums que abraci tot el coneixement humà. En la seva lluita per fer realitat aquest somni, s’enfronta a la seva família, que el considera boig i vol vendre l’edifici als especuladors immobiliaris.
Aquest enfrontament entre l’esperit i la matèria, característic de l’obra de Joan F. Mira, és el cor d'una novel·la que inaugura un projecte literari ambiciós, una trilogia destinada a explorar la complexitat de l'ésser humà a la ciutat de València.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Joan F. Mira (València, 1939) és antropòleg, escriptor, professor de grec i traductor de clàssics. És autor de més de quaranta llibres de narrativa i d’assaig, i ha rebut distincions com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de la ciutat de Florència, o el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i president d'Acció Cultural del País Valencià.
Les seues obres més importants són Els cucs de seda (Premi Andròmina de narrativa), Crítica de la nació pura (Premi Joan Fuster d’assaig i Premi Crítica Serra d’Or d’assaig), Borja Papa (Premi Crexells i Premi de la Crítica), Purgatori (Premi de la Crítica) i El professor d’història (Premi Joan Crexells, Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada i Premi Nacional de la Crítica).
Com a traductor, destaquen les seues versions de La Divina Comèdia, Els Evangelis i L'Odissea.