Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El bou de foc

La primera obra de narrativa de Joan Francesc Mira, publicada per primera vegada en l’any 1974, torna per a sorprendre als lectors de nou. El bou de foc és un llibre parla d’herències i de problemes del passat que acabaran marcant el futur del protagonista.

L’any 1974, un jove Joan Francesc Mira va quedar finalista del premi Josep Pla, un dels més prestigiosos del moment, amb la seua primera novel·la, El bou de foc. Daniel Escrig, un representant comercial, torna al poble de la família per a complir l’últim desig de sa mare: reclamar l’herència de la família paterna. A partir d’aquesta premissa, l’obra s’endinsa en un món on la tradició conviu amb la modernitat incipient i el secret es desvela més enllà dels prejudicis. Amb Rieres, el nom del poble imaginari de la novel·la, i el jove Escrig, Mira va establir els fonaments de la seua narrativa: personatges carismàtics, universos literaris coherents i una mirada atenta a la realitat cultural que ens envolta. 

Autoria: Joan F. Mira
Núm. col·lecció: 89
Edat: Des de 16 fins a 100 anys
Pàgines: 208
ISBN: 9788413583693
Format: 13 x 20,5 cm
Enquadernació: Rústica
Introducció: Carles Fenollosa Laguarda

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan F. Mira

Joan F. Mira (València, 1939) és antropòleg, escriptor, professor de grec i traductor de clàssics. És autor de més de quaranta llibres de narrativa i d’assaig, i ha rebut distincions com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la Medalla d’Or de la ciutat de Florència, o el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i president d'Acció Cultural del País Valencià.

Les seues obres més importants són Els cucs de seda (Premi Andròmina de narrativa), Crítica de la nació pura (Premi Joan Fuster d’assaig i Premi Crítica Serra d’Or d’assaig), Borja Papa (Premi Crexells i Premi de la Crítica), Purgatori (Premi de la Crítica) i El professor d’història (Premi Joan Crexells, Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada i Premi Nacional de la Crítica).

Com a traductor, destaquen les seues versions de La Divina Comèdia, Els Evangelis i L'Odissea.