Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L'homenatge

L’estiu de 1940 Vigata i tot Itàlia han entrat en guerra. De sobte, enmig de l’entusiasme bèl·lic, reapareix Micheli Ragusano, després de cinc anys desterrat per «difamador sistemàtic del gloriós règim feixista». Tan bon punt arriba, Ragusano fa una pregunta misteriosa sobre un tal Antonio Cannizzaro al venerable Emanuele Persico, un vell quasi centenari. Davant d’això, l’ancià s’esvera tant que cau mort. Mentre es resol què ha passat, neix la proposta de dedicar un carrer en homenatge a Persico, «caigut per la causa feixista». Però la revisió del seu passat revelarà que el seu full de serveis no és tan impecable com semblava.

 Andrea Camilleri ens convida així a un divertidíssim exercici de revisió històrica, d’homenatges pòstums i de reaccions oportunistes gens allunyat de nosaltres a pesar del temps transcorregut. Sobre tot això reflexiona, en un epíleg escrit a propòsit per a aquesta edició, el novel·lista Juli Alandes.

Autor/a: Andrea Camilleri
Núm. col·lecció: 280
Edat: Lectors adults en general
Pàgines: 56
ISBN: 9788490266335
Format: 15 × 23 cm
Traductor: Enric Salom
Alertes

Vull rebre informació sobre:

Andrea Camilleri

Andrea Camilleri (Sicília, 1925) ha treballat llargament com a guionista i director teatral i televisiu. Ha publicat assajos, cròniques i diverses narracions ambientades a Sicília, però és amb la creació de la sèrie protagonitzada pel comissari Montalbano que esdevé un escriptor d'èxit. Les seues obres són conegudes arreu del món i han estat traduïdes a més de vint llengües. La triple vida de Michele[nbsp]Sparacino és el primer títol d'Andrea Cmilleri en Bromera i inclou una conversa inèdita entre l'autor i Francesco Piccolo que completa aquesta obra mestra i revela alguns trucs de l'ofici d'un dels escriptors italianas més estimats.