Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

La història següent

UN EXPROFESSOR de llengües clàssiques s’adorm al seu llit d’Amsterdam, però desperta, «amb la ridícula sensació que potser estava mort», a Lisboa, en la mateixa habitació en què havia tingut lloc un dels episodis més importants de la seva vida. Aquest misteri esdevé el punt de partida, pletòric de perspectives, de La història següent. De manera lúdica i alhora profunda, el protagonista, de malnom Sòcrates, recorda la seva anterior estada a Portugal en companyia d’una professora de biologia amb qui mantenia una relació sentimental. Darrere d’ella sorgeix l’ombra de la Lisa d’India, l’alumna amb aires de musa que personifica la seva fascinació per l’antiguitat.

La història següent és una novel·la –la primera de Cees Nooteboom que es publica en català– molt celebrada per la crítica, una obra plena d’intel·ligència i de sàvia ironia sobre el sentit que tenen les metamorfosis i la mort.

Autoria: Cees Nooteboom
Núm. col·lecció: 113
Pàgines: 113
ISBN: 9788476609828
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Mariona Gratacòs
Coberta: Bernat Gutiérrez

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom (l’Haia, 1933) és el principal representant de la literatura neerlandesa actual i un dels autors vius més importants d’Europa. Poeta, novel·lista, periodista, narrador de viatges i traductor de teatre i de poesia, la seua obra es caracteritza per una passió pel món visual i per la llengua, l’estil i la forma. Ha sigut distingit amb guardons com ara el Bordewijz, l’Aristeion, el Pegasus, la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid o el Premi de les Lletres Neerlandeses, el guardó més important que es concedeix als Països Baixos i Flandes. Amb més de 50 títols publicats, el seu nom sona amb insistència com a ferm candidat al Premi Nobel de Literatura en els últims anys.

És un escriptor preocupat per l’europeisme i el nacionalisme i viu en constant nomadisme entre Holanda, Alemanya i l’Estat Espanyol. De fet, aquest esperit nòmada ha inspirat bona part de les obres. Desviació a Santiago és fruit de quinze anys de viatges a terres espanyoles, que va xafar per primera vegada en 1954 amb només 21 anys. Això sí, amb una concepció de viatger molt diferent a l’estereotip del turista. Els viatges que ens planteja Nooteboom ens traslladen a paisatges que arriben a l’ànima del lector.

Abans de Desviació a Santiago, Bromera ha publicat en la col·lecció «L’Eclèctica» dues novel·les d’aquest autor que viu bona part de l’any a l’illa de Menorca: La història següent i Perdut el paradís.

Pàgina web de l’autor