Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Desviació a Santiago

En aquest llibre de viatges tan intel·ligent com poc comú, Cees Nooteboom ens proposa un peculiar recorregut per a gaudir de les carreteres secundàries i deixar-nos temptar pels camins laterals. Tot i que la destinació final és Santiago de Compostel·la, el viatger es perd, sempre gustosament, entre els corredors buits del Prado, buscant l’absis d’una església a Sòria o entre els carrers del nucli antic de València. També la prosa es desvia a través de joioses digressions, unes vegades literàries i unes altres polítiques, iròniques, erudites o malenconioses.

Aquest admirat escriptor neerlandès es confessa profundament enamorat de la geografia espanyola. Així ho posa de manifest en aquesta obra, una guia ben suggeridora, articulada a través de la mirada sempre sorprenent d’un autor excepcional i inclassificable.

Quin és el teu viatge memorable?

Autoria: Cees Nooteboom
Núm. col·lecció: 182
Edat: Batxillerat
Pàgines: 344
ISBN: 9788498247060
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Mariona Gratacòs
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom (l’Haia, 1933) és el principal representant de la literatura neerlandesa actual i un dels autors vius més importants d’Europa. Poeta, novel·lista, periodista, narrador de viatges i traductor de teatre i de poesia, la seua obra es caracteritza per una passió pel món visual i per la llengua, l’estil i la forma. Ha sigut distingit amb guardons com ara el Bordewijz, l’Aristeion, el Pegasus, la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid o el Premi de les Lletres Neerlandeses, el guardó més important que es concedeix als Països Baixos i Flandes. Amb més de 50 títols publicats, el seu nom sona amb insistència com a ferm candidat al Premi Nobel de Literatura en els últims anys.

És un escriptor preocupat per l’europeisme i el nacionalisme i viu en constant nomadisme entre Holanda, Alemanya i l’Estat Espanyol. De fet, aquest esperit nòmada ha inspirat bona part de les obres. Desviació a Santiago és fruit de quinze anys de viatges a terres espanyoles, que va xafar per primera vegada en 1954 amb només 21 anys. Això sí, amb una concepció de viatger molt diferent a l’estereotip del turista. Els viatges que ens planteja Nooteboom ens traslladen a paisatges que arriben a l’ànima del lector.

Abans de Desviació a Santiago, Bromera ha publicat en la col·lecció «L’Eclèctica» dues novel·les d’aquest autor que viu bona part de l’any a l’illa de Menorca: La història següent i Perdut el paradís.

Pàgina web de l’autor