Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L'Albufera de València

Des de la seua emblemàtica casa del carrer de Sant Josep o des de la seua càtedra de la Universitat de València, Joan Fuster treballà, tota la seua vida, per a la consolidació d'un projecte que l'obsessionava: la construcció del País Valencià. Aquest llibre, escrit en plena maduresa creativa, és una reflexió irònica i sensual, apassionada i respectuosa, sobre un fragment d'aquest projecte que Joan Fuster coneixia molt bé perquè se sentia estretament vinculat a aquest paisatge i a les persones que l'habitem, tant per necessitat com per decisió pròpia.

En L'Albufera de València trobarem els dos eixos fonamentals de la literatura fusteriana: una capacitat d'observació, inquisitiva i lúcida, de la realitat —que es posa de manifest amb conclusions originals i suggestives— i una erudició sòlida i vasta, expressada, no obstant això, d'una forma lleugera i fresca, que facilita la lectura i la converteix en un plaer.

Autor/a: Joan Fuster
Núm. col·lecció: 23
Pàgines: 160
ISBN: 9788476601648
Format: 13 × 20,5 cm
Coberta: Adrià Pina

Alertes

Vull rebre informació sobre:

Joan Fuster

Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) és assagista, historiador, crític literari i poeta. Intel·lectual autodidacte amb projecció històrica, es compromet amb el seu país i el seu temps. De la seva obra, prolífica i variada de temes, en destaca, per la seva transcendència, l'assaig polític Nosaltres els valencians (1962), premi Lletra d'Or 1963, que és un revulsiu en la societat valenciana del moment. Estudia l'obra d'Ausiàs March, de sant Vicent Ferrer, de Salvador Espriu i de Josep Pla, entre altres. És distingit, entre altres guardons, amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1975) i amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1983). A títol pòstum, el Consell de la Generalitat Valenciana li concedeix l'Alta Distinció al Mèrit Cultural. Va ser president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (1987-1991). Bromera compta amb una sèrie dedicada a l'autor dins de la col·lecció «Els Nostres Autors» sota el títol Biblioteca Joan Fuster.