Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Combustible per a falles

Potser sorprendrà trobar entre la bibliografia de Fuster, un iconoclasta hostil als tòpics, un llibre sobre les falles, l'espectacle que més tòpics concentra de tot el folklore oficial valencià. Combustible per a falles, però, no és ni un pamflet ni un libel irreverent i despietat contra les falles, sinó un recull d'escrits amables, a manera de breus apunts sociològics, que tracten d'explorar, a través del motiu faller, el caràcter i la mentalitat dels valencians.

L'autor, amb el seu estil àgil i incisiu, ens parla dels ingredients i de la significació de les falles, una manifestació festiva que pot ser tant una mostra innocent de la ufania i el barroquisme valencians com també un poderós instrument de control social i de reprovació moral. Un aspecte intolerant i inquisitiu que el mateix Fuster va patir directament en ser cremat en efígie, el 1963, en una cerimònia que rememorava les antigues pràctiques inquisitorials.

Autoria: Joan Fuster
Núm. col·lecció: 16
Pàgines: 160
ISBN: 9788476601235
Format: 13 x 20,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Fuster

Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) fou assagista, historiador, crític literari i poeta. Intel·lectual autodidacta amb projecció històrica, es va comprometre amb el seu país i el seu temps. De la seua obra, prolífica i variada de temes, destaca l'assaig polític Nosaltres els valencians (premi Lletra d'Or), un revulsiu en la societat valenciana del moment. Va estudiar l'obra d'Ausiàs March, Sant Vicent Ferrer, Salvador Espriu i Josep Pla, entre altres. Va ser distingit amb guardons com el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. A títol pòstum, el Consell de la Generalitat Valenciana li va concedir l'Alta Distinció al Mèrit Cultural. Va ser president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.