Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Carmen

Carmen passa per ser la primera dona fatal de la història de la literatura. La relació d’amor, odis i rebel·lia que s’estableix entre la temperamental cigarrera sevillana d’ulls negres i mirada ardent i don José, un militar que ho deixarà tot per tractar de conquistar el seu cor, ha esdevingut amb el temps el mite de la passió per excel·lència. Aquesta novel·la de Mérimée s’ha convertit en un referent, sobretot, a partir de l’òpera de Bizet i també a través de nombroses versions cinematogràfiques, la més recent de les quals ha estat dirigida per Vicente Aranda i protagonitzada per Paz Vega i Leonardo Sbaraglia.

Carmen és una de les principals aportacions del romanticisme francés a una galeria d’arquetipus que s’originen en el camp literari i que s’integren amb ple dret en una parcel·la de la cultura occidental; personatges inoblidables que il·lustren el lector sobre les pautes del comportament humà i contribueixen a la comprensió de la vida i del món.

Autoria: Prosper Mérimée
Núm. col·lecció: 102
Pàgines: 120
ISBN: 9788476608159
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Josep Lozano
Coberta: Oscar Mariné

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Prosper Mérimée

Prosper Mérimée (París, 1803 - Canes, 1870) és un escriptor, historiador i arqueòleg francés. És conegut per haver escrit la famosa novel·la Carmen, a partir de la qual s’ha fet l’òpera homònima.

Moltes de les seues històries estan plenes de misteri i tenen lloc fora de França. Va viatjar en nombroses ocasions a Espanya, de la qual va deixar testimoniatge escrit en articles de costums i cartes, i on va fer amics i va tenir amants. El 1830 es va entrevistar a Espanya amb la comtessa Eugenia de Montijo, amb la qual va entaular una gran amistat. Quan la filla d'aquesta es va convertir el 1853 en l'emperadriu Eugenia de França al casar-se amb Napoleó III, Mérimée va ser nomenat senador.