Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Carmen

El personatge Carmen, creat per Mérimée i difós, sobretot, per l'òpera de Bizet i també a través de quinze versions cinematogràfiques, és una aportació del Romanticisme francés a una galeria d'arquetipus que s'originen en el camp literari i que s'integren amb ple dret en una parcel·la de la cultura occidental (on trobem Emma Bovary, Anna Karènina, la Colometa i la Celestina, i també Faust, Hamlet, el Tirant, Orlando, don Juan, Gregor Samsa o Robinson Crusoe, per citar-ne alguns); personatges inoblidables que il·lustren el lector sobre les pautes del comportament humà i contribueixen a la comprensió de la vida del món.

Autoria: Enric Solbes, Prosper Mérimée
Núm. col·lecció: 25
Edat: a partir de 14 anys
Pàgines: 144
ISBN: 9788476601396
Format: 13 x 20,5 cm
Il·lustració: Enric solbes
Traducció: Josep Lozano i Magda Añon

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Enric Solbes

Enric Solbes (Alcoi, 1960 – Alzira, 2009) va ser un pintor i il·lustrador valencià. Va formar part, junt a Adrià Pina, del cercle artístic de Manuel Boix. Abans de complir 30 anys ja havia realitzat exposicions a València, Madrid i Nova York.

Solbes és principalment conegut en la seua faceta d'il·lustrador. Des de l'any 1992 va estar lligat a l'editorial Bromera, per a la qual va realitzar nombroses il·lustracions i dissenys. L'any 2003 va publicar el recull de poemes visuals Jocs tipogràfics.

Les seues obres van ser mereixedores de diverses distincions, com el Premi al Millor Llibre Il·lustrat Valencià de la Generalitat Valenciana per Rondalles valencianes, obra de Josep Franco per a la qual va realitzar més de seixanta dibuixos.

Prosper Mérimée

Prosper Mérimée (París, 1803 - Canes, 1870) és un escriptor, historiador i arqueòleg francés. És conegut per haver escrit la famosa novel·la Carmen, a partir de la qual s’ha fet l’òpera homònima.

Moltes de les seues històries estan plenes de misteri i tenen lloc fora de França. Va viatjar en nombroses ocasions a Espanya, de la qual va deixar testimoniatge escrit en articles de costums i cartes, i on va fer amics i va tenir amants. El 1830 es va entrevistar a Espanya amb la comtessa Eugenia de Montijo, amb la qual va entaular una gran amistat. Quan la filla d'aquesta es va convertir el 1853 en l'emperadriu Eugenia de França al casar-se amb Napoleó III, Mérimée va ser nomenat senador.