Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Ira Levin

Ira Levin (Manhattan, 1929 - 2007) va ser un escriptor de suspens nord-americà. Va començar la seua carrera d'escriptor amb guions per a la televisió. La primera de les set novel·les de misteri que va publicar va ser A kiss before dying (Un bes abans de morir), que va aconseguir un gran èxit de públic i va obtenir el premi Edgar Allan Poe, concedit per l'Associació d'Escriptors de Misteri d'Estats Units, a la millor primera novel·la publicada. De seguida va ser adaptada al cinema, el 1954, amb Robert Wagner i Joanne Woodward, i posteriorment, el 1991, interpretada per Matt Dillon i Max von Sydow.

Després, va tornar al teatre per a escriure la seua obra més coneguda en aquest gènere, Deathtrap (Trampa mortal), que va ser un èxit a Broadway i pel qual va guanyar un nou premi Edgar. Va ser adaptada a cinema en els vuitanta interpretada per Michael Caine i Christopher Reeve.

Però la seua novel·la més popular és, sens dubte, Rosemary's Baby (La llavor del diable), portada al cinema per Roman Polanski i interpretada per John Cassavetes i Mia Farrow. Aquesta versió es considera un clàssic de cinema de terror.