Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Història de la Ribera II. De vespres de les Germanies fins a la crisi de l'Antic Règim (segles XVI-XVIII)La terra de l'arròs i les moreres

Aquest segon volum d’Història de la Ribera analitza les extraordinàries transformacions econòmiques experi-mentades a la Ribera del Xúquer des de la meitat del segle xv fins a les dècades centrals del segle xix. Una part essencial del llibre s’ocupa d’analitzar l’excepcional progrés agrícola mantingut per aquesta comarca valenciana. L’enorme ampliació del reg (dels modestos precedents medievals es passà a més de 33.000 hectàrees beneficiades) va convertir la Ribera en el segon regadiu més important de tot Europa. La construcció de nombroses sèquies que prenien les aigües del Xúquer va possibilitar unes millores agrícoles prodigioses. Regar els camps no sols permeté augmentar els rendiments que s’arrancaven a la terra (era habitual obtindre més d’una collita a l’any), també propicià que la Ribera s’especialitzara en la producció de grans quantitats d’arròs i de seda per a la venda en mercats internacionals (la comarca va arribar a proporcionar les tres quartes parts de l’arròs valencià i quasi la meitat de la seda obtinguda al regne). El llibre conclou explicant el model de desenvolupament agrari mediterrani (basat en el regadiu i en la combinació de diversos cereals i arbrat), que es caracteritzava per la forta dimensió comercial i especulativa de les collites.

Autoria: Tomàs Peris Albentosa
Núm. col·lecció: 2
Pàgines: 292
ISBN: 9788476608029
Format: 21 x 29,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Tomàs Peris Albentosa

Tomàs Peris Albentosa és un historiador prolífic especialitzat en la història rural valenciana. Des dels estudis sobre l'estructura social de la propietat agrària ha arribat a indagar, amb noves preguntes i plantejaments, les relacions socials en el regadiu valencià, tan actiu durant el feudalisme. Entre les seues obres destaquen els llibres de la col·lecció «Història de la Ribera».