Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Història de la Ribera III. De vespres de les Germanies fins a la crisi de l'Antic Règim (segles XVI-XVIII)Les jerarquies socials

En aquest volum d’Història de la Ribera, Tomàs Peris presenta diverses perspectives sobre la història social de la comarca durant els segles XVI, XVII i XVIII. L’obra analitza la convivència entre les comunitats cristiana i musulmana, el domini i l’explotació que els senyors feudals exercien sobre els vassalls que vivien a la vall del Xúquer, els motius que permetien enriquir-se a una minoria a costa del treball i la misèria de la majoria o, per últim, la tremenda violència mafiosa que marcà la vida en molts pobles de la zona.

Dues característiques bàsiques del llibre mereixen remarcar-se. la primera és l’esforç realitzat per no limitar-se a comentar els trets de la minoria rica i poderosa, sinó —per contra— fer visibles també els grups sovint oblidats pels historiadors com ara les dones, els pobres, els immigrants... la segona característica és la voluntat de seleccionar aspectes del passat que estimulen a pensar històricament. és a dir, que ajuden a «combatre els tòpics i prejudicis històrics que obstaculitzen la comprensió del món en què vivim», com recomana fer el professor josep fontana.

Autoria: Tomàs Peris Albentosa
Núm. col·lecció: 3
Pàgines: 312
ISBN: 9788476607213
Format: 21 x 29,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Tomàs Peris Albentosa

Tomàs Peris Albentosa és un historiador prolífic especialitzat en la història rural valenciana. Des dels estudis sobre l'estructura social de la propietat agrària ha arribat a indagar, amb noves preguntes i plantejaments, les relacions socials en el regadiu valencià, tan actiu durant el feudalisme. Entre les seues obres destaquen els llibres de la col·lecció «Història de la Ribera».