Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Màrtirs mortífers

PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL


Per què hi ha gent que s’immola en públic amb la intenció de causar com més morts millor? Quins mecanismes es posen en marxa als seus cervells? Quins ressorts morals i amorals s’activen en els sacrificis dels kamikazes? Quin caràcter tenen els individus proclius a la immolació ofensiva?… Atendre i entendre aquestes qüestions és una urgència peremptòria des que la tàctica del suïcidi atacant s’ha convertit en un dels eixos de combat en això que anomenen «la guerra contra el terrorisme». De fet, el degoteig d’episodis apocalíptics que han puntejat l’inici del segle XXI la tenen com a protagonista principal. Les respostes que acostumen a donar els historiadors o els analistes socials són sovint apressades i poc convincents. En aquesta obra es passa revista a allò que poden aportar la biologia evolutiva i la neurociència a l’hora de descriure i d’entendre millor aquesta opció bèl·lica tan excepcional que sorgeix en algunes confrontacions entre grups humans.

Autoria: Adolf Tobeña
Núm. col·lecció: 18
Pàgines: 288
ISBN: 9788476605202
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Adolf Tobeña

Adolf Tobeña (Graus, 1950) és catedràtic de Psiquiatria i Psicologia Mèdica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha exercit de director del Departament de Psiquiatria i Medicina Forense de la UAB durant vint anys i professor visitant de diversos centres internacionals a Londres, Groningen, Tel Aviv i Venècia.

A més del seu treball de recerca en neurociència i psiquiatria, ha dut a terme una destacada tasca de divulgació científica que ha estat distingida amb guardons com el Premi Avui de Periodisme Científic, el Premi Serra i Moret de la Generalitat de Catalunya o el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.