Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Urbà Lozano i Josep Manuel Agulló guanyen els Premis Literaris Ciutat d’Elx 2022

07 d'Octubre de 2022

Josep Manuel Agulló Pastor i Urbà Lozano Rovira han sigut els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Elx 2022. El jurat dels Premis Literaris Ciutat d’Elx ha hagut de valorar 82 obres de poesia i 40 de narrativa i ha destacat la gran qualitat dels escrits i la diversitat de temàtiques tractades. Els premis, ja consolidats en el panorama cultural, atrauen cada any a autors i autores de diferents registres i de tot l’àmbit lingüístic.

Premi de Poesia Festa d’Elx

L’obra Terra Tremolosa, de Josep Manuel Agulló Pastor, ha estat la guanyadora per unanimitat del Premi de Poesia Festa d’Elx. L’autor il·licità va presentar l’escrit sota el pseudònim de Minnaloushe. L’obra és un homenatge a Elx, a la seua geografia i a la seua gent.

El jurat, compost per Laura Martín, Sandra Montserrat i Victòria Cremades, ha destacat la gran diversitat, tant formal com temàtica, de les obres presentades.

Josep Manuel Agulló és llicenciat en Filologia Anglesa i en filologia catalana. És escriptor des de 1999, i ha guanyat diversos premis literaris. El 2003 va ser auxiliar de conversació a Londres. Després de treballar molt de temps de cara amb clients i practicant idiomes, ara es dedica a la docència i a l’escriptura.

Premi de narrativa Antoni Bru

Urbà Lozano Rovira també va aconseguir la unanimitat del jurat, format per Josep Colomer, Míriam Salvador i Tudi Torró. Fou guardonat per la seua obra D’un silenci antic i molt llarg, presentada sota el pseudònim de Bernardí Gosp. La novel·la narra la història de dues famílies i descriu com era la vida durant la Guerra Civil i fins a l’actualitat. Un escrit realçat pel treball de documentació de l’autor i l’ús que fa del llenguatge, diferenciant la manera de parlar segons el poble on ocorre l’acció.

Urbà Lozano és Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i es dedica a l’ensenyament i a l’escriptura. Entre les seues obres podem trobar Femení singular, un recull de contes guanyador del Premi Vila de Teulada de Narrativa Curta. També, les novel·les Plagis, guanyadora del Premi Constantí Llombart de NarrativaLa trampa del desig, guardonada amb el Premi de Novel·la Ciutat d'AlziraVindrà la mort i tindrà els teus ulls, Premi Enric Valor de Novel·la.

Publicació de les obres

Terra Tremolosa serà publicada dins de la col·lecció Bromera Poesia i D’un silenci antic i molt llarg, a l’Eclèctica. Les dues obres veuran la llum durant la primavera de l’any 2023.

Mentre arriben, podeu gaudir de les obres premiades la passada edició.

D’aquest breu somni, de Laura Martín Ortiz i Soldats de lleva, de Josep Colomer.