Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Soldats de lleva

Premi de Narrativa Antoni Bru.

Una obra sobre la Guerra de Cuba que es centra en les misèries que experimentaren els soldats de lleva.

Cuba parava molt lluny de terres valencianes, però els joves miraven l’horitzó amb por de ser enviats a l’illa per a fer el soldat. Mentre Joan, el primer de sis germans, llaurava els camps de blat o esporgava els ametlers i les vinyes, es preguntava quina seria la seua sort. La mare, la tia i l’àvia pregaven perquè li tocara un número alt en el sorteig dels soldats de lleva i es poguera quedar a la Península. Però no fou així i el van enviar a fer una guerra llunyana, a la qual partiria amb poc d’equipatge: l’esperança de tornar viu i el consol de conéixer món.

Aquesta novel·la recrea l’experiència bèl·lica dels soldats de lleva que van combatre en la Guerra de Cuba a final del segle XIX. Amb un estil sòlid, dona testimoni d’una generació marcada per la contesa i converteix aquest conflicte en un relat universal. No debades, l’obra va meréixer el Premi de Narrativa Antoni Bru d’Elx.

Una novel·la històrica que submergeix al lector en un conflicte bèl·lic, però sobretot en les condicions a les que s’enfrontaven els milicians en l’any 1895.

Autoria: Josep Colomer
Núm. col·lecció: 330
Edat: Des de 16 fins a 100 anys
Pàgines: 214
ISBN: 9788413582795
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carlos Corredera

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Josep Colomer

Josep Colomer (El Poble Nou de Benitatxell, 1957) és llicenciat en Filologia Catalana i ha treballat com a professor a Xàbia. Des de fa molts anys ha estat vinculat al món de la cultura del Poble Nou de Benitatxell. Va escriure Arquitectura tradicional del Poble Nou de Benitatxell, primer Premi Puig Llorença d’Investigació. També va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament durant diverses legislatures. Les espines del peix va ser la seua primera novel·la i, a més, guardonada amb el Premi Octubre Andròmina de Narrativa el 2019.