Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Història de la Ribera I. De vespres de les Germanies fins a la crisi de l'Antic Règim [segles XVI-XVIII]L'escenari i els protagonistes

Com deia Joan Fuster: «Som el que ara som perquè abans vam ser el que fórem. I això ho hem d’aclarir. Per a assentir-hi o per a dissentir-hi». Des d’aquesta perspectiva, Història de la Ribera ens incita a mirar enrere i facilita que ens coneguem millor i puguem concebre el nostre futur d’una manera més madura i lliure. Aquesta obra és una modalitat poc practicada d’història local, a mig camí entre la microhistòria i les històries generals. L’àmbit d’estudi, una comarca rural, possibilita la detecció de processos que passen desapercebuts en altres obres i compensa l’hegemonia de les ciutats en els llibres d’història.

En aquest primer volum, Història de la Ribera. L’escenari i els protagonistes, que abasta del segle xvi al xviii, s’hi exposen les transformacions del paisatge, sobretot les nombroses riuades del Xúquer; també s’hi analitza l’organització del territori (la gènesi d’una noció comarcal i la consolidació dels termes municipals), així com l’evolució demogràfica (el creixement de la població, la seua concentració en els grans pobles i la despoblació de llogarets).

Autoria: Tomàs Peris Albentosa
Núm. col·lecció: 1
Pàgines: 254
ISBN: 9788476606582
Format: 21 x 29,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Tomàs Peris Albentosa

Tomàs Peris Albentosa és un historiador prolífic especialitzat en la història rural valenciana. Des dels estudis sobre l'estructura social de la propietat agrària ha arribat a indagar, amb noves preguntes i plantejaments, les relacions socials en el regadiu valencià, tan actiu durant el feudalisme. Entre les seues obres destaquen els llibres de la col·lecció «Història de la Ribera».