Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Història de la Ribera IV. De vespres de les Germanies fins a la crisi de l'Antic Règim (segles XVI-XVIII)La cultura popular

La cultura popular se’ns mostra com un estil de vida compartit pels membres de cada nucli rural, un bagatge tradicional i comunitari que funcionà com una poderosa eina que cohesionava cada poble i li permetia resistir millor les novetats que tractaven d’imposar els poderosos. Aquesta obra subratlla que els riberencs sempre tingueren una manera de concebre la identitat molt més cultural (religiosa i lingüística) que ètnica. També explica com d’intenses foren les transformacions experimentades en l’estil de vida (alimentació, habitatge, maneres de vestir, mobiliari, vida familiar, etc.) durant els segles XVI, XVII i XVIII. Finalment, mostra com la disciplina comunitària fou eclipsada per les imposicions creixents de l’Església catòlica, l’Estat i les autoritats municipals o senyorials. «Definir què és ara mateix la “cultura popular”, quin espai específic ocupa a l’entrada d’aquest segle XXI, seria una tasca inacabable i sotmesa a tota classe de judicis previs i de discussions; comprovar què era o en què consistia fa dos segles o tres segles o quatre, almenys en molts dels seus aspectes i almenys en una part important i central del País Valencià, sí que ho tenim al nostre abast gràcies a aquest volum d’HISTÒRIA DE LA RIBERA.» Joan F. Mira, del pròleg.

Autoria: Tomàs Peris Albentosa
Núm. col·lecció: 4
Pàgines: 328
ISBN: 9788498240511
Format: 21 x 29,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Tomàs Peris Albentosa

Tomàs Peris Albentosa és un historiador prolífic especialitzat en la història rural valenciana. Des dels estudis sobre l'estructura social de la propietat agrària ha arribat a indagar, amb noves preguntes i plantejaments, les relacions socials en el regadiu valencià, tan actiu durant el feudalisme. Entre les seues obres destaquen els llibres de la col·lecció «Història de la Ribera».