Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, 2017
Vivim en un món de dades. Les generem i les rebem en el mòbil, l’ordinador, el cotxe i en els utensilis més diversos, tot i que no en siguem conscients. Produïm dades quan telefonem, quan posem un «m’agrada» a Facebook, quan paguem amb targeta de crèdit, quan fem una cerca a Internet, quan ens fan un reconeixement mèdic o, simplement, quan ens movem amb el navegador del cotxe connectat. N’hi ha bilions i, per això, parlem de big data o de megadades.
Aquesta obra explica com es generen les dades, com es processen, per a què serveixen i, sobretot, per a què no haurien de servir. Així, sense apostar per un missatge catastrofista, el text proporciona al lector informació i consells per a conscienciar-lo de les grans oportunitats que implica aquest imperi de les dades tant per a la recerca com per a altres àmbits, però també dels perills i de la part de responsabilitat que tenim en l’ús (i el mal ús) de les dades de tot tipus.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Xavier Duran (Barcelona, 1959) és periodista i químic. Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha treballat de professor a l'escola Sant Jordi de la Roca del Vallès, però des del 1989 es dedica exclusivament al periodisme científic. Des de 1999 és l'editor del programa de TV3 El Medi Ambient. Entre les seues obres destaquen les novel·les Històries asimètriques (Premi Ciutat d'Olot-Marià Vayreda de narrativa) i Els crims de la taula periòdica, i les obres El cervell polièdric (Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 1995) i L'imperi de les dades (Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2017).