Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L'artista en el laboratori

Art i ciència, que per a molta gent poden semblar dues activitats ben separades, han tingut i tenen molts punts en comú. Al llarg de la història, artistes i científics s’han proporcionat mútuament eines¬ de treball, nous materials o motius d’inspiració. En aquesta obra, s’expliquen de manera amena i assequible temes com el descobriment de nous pigments gràcies a l’evolució de la química o les tècniques modernes que permeten conèixer molts detalls sobre obres pictòriques, estudiar estils i detectar fraus o datacions equivocades. A més a més, s’explora la visió del món que es desprèn de diverses obres a partir de la influència mútua entre l’art, d’una banda, i l’astronomia, la biologia, les matemàtiques o la física, de l’altra.

L’artista en el laboratori, finalista del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2006, posa en relació personatges com Newton, Boyle, Van Eyck, Turner, Chevreul, Seurat, Galileu, Einstein, Dalí, Gaudí, Leonardo, Mandelbrot, Vermeer, Leeuwenhoek, Duchamp, Pollock i molts altres.

Autoria: Xavier Duran
Núm. col·lecció: 26
Pàgines: 272
ISBN: 9788498242386
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Xavier Duran

Xavier Duran (Barcelona, 1959) és periodista i químic. Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha treballat de professor a l'escola Sant Jordi de la Roca del Vallès, però des del 1989 es dedica exclusivament al periodisme científic. Des de 1999 és l'editor del programa de TV3 El Medi Ambient. Entre les seues obres destaquen les novel·les Històries asimètriques (Premi Ciutat d'Olot-Marià Vayreda de narrativa) i Els crims de la taula periòdica, i les obres El cervell polièdric (Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 1995) i L'imperi de les dades (Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2017).