Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Amor i malediccions

Amor i malediccions és una col·lecció de retrats descarnats i emotius en els quals la ciutat de Tànger, alguns dels seus personatges marginals o marginats, el paisatge urbà, la misèria, la bogeria i els somnis formen un teixit translúcid, a l’altra part del qual s’endevinen les ombres d’un passat gloriós, les esperances frustrades de persones de carn i ossos i la presència d’éssers més intuïts que reals, que semblen pul·lular per la memòria col·lectiva d’una ciutat que es desfà dels elements —com el mateix Xukri o com les prostitutes que envelleixen— que no encaixen en el nou esquema.

La lectura d’aquesta última creació de «l’escriptor de Tànger» resulta altament recomanable per a intentar comprendre alguns dels motius que han generat l’islamisme radical: una resposta tan desesperada com la de Xukri al procés de decadència que viu un món maleït. Però l’autor només afronta aquesta batalla desigual amb la paraula i això, encara que no ho semble, és molt més arriscat que les respostes violentes a les agres-sions del poder.

Autoria: Mohamed Xukri
Núm. col·lecció: 86
Pàgines: 176
ISBN: 9788476606803
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Rosalia-Anna Benlloch, Isaïes Minetto i Vicent Carles Navarro
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Mohamed Xukri

Mohamed Xukri (El Rif, 1935 - Rabat, 2003) fou un escriptor marroquí. La seua obra més coneguda és El pa de cada dia, una de les novel·les més importants de la literatura magrebina. Aquesta descriu la pobresa, la fam extrema i la misèria que va viure la regió del Rif durant el període colonial. Va ser publicada al Marroc el 1982, però va ser censurada fins al 2000 per part del ministre d'Interior Driss Basri, que considerava l'obra immoral i pornogràfica.