Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

La creu de Cabrera

PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA 2002


La mort de Ferran VII enceta un període d’inestabilitat política i social. La disputa del tron divideix el regne d’Espanya entre els partidaris de Maria Cristina i els de l’infant Carles V. L’Església, àvida d’in-formació, sap per qui ha de prendre partit si vol mantenir intactes els seus privilegis. Jaume Corell, ull dret de mossèn Xot-xim, rebrà el perillós encàrrec d’espiar els moviments dels liberals, els quals, conscients de l’oportunitat històrica, tractaran d’arrabassar-los el poder. L’esclat de la guerra i les temptacions de la carn truncaran les seues aspiracions religioses i canviaran la seua vida. Embolcallat per milers de dubtes, el jove seminarista, acompanyat pel masover Donis, anirà adquirint determinades certeses.

La primera guerra carlista, també coneguda com la «Guerra de Cabrera», és l’autèntica protagonista d’aquesta novel-la, distingida amb el Premi Enric Valor 2002. Sota la llum d’aquest conflicte, en el qual lluiten també valors i contravalors, amors i odis, fidelitats i traïcions, es dibuixen els perfils dels personatges, gent corrent que l’enfrontament traurà del seu anonimat.

Autoria: Joan Andrés Sorribes
Núm. col·lecció: 98
Pàgines: 296
ISBN: 9788476607657
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Julia Navarro

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Andrés Sorribes

Joan Andrés Sorribes (Castelló de la Plana, 1947) és escriptor i mestre. La seua carrera literària va començar el 1995 quan va publicar, juntament amb Vicent Marçà, Les campanes del Fadrí (Premi Ciutat de Castelló), un estudi al voltant del conegut edifici castellonenc. A partir d’aquest moment passa al terreny de la prosa, on conrea la ficció històrica. És el cas de La forja de Lessera, Noverint Universi (Premi Ulisses de Narrativa) i La creu de Cabrera (Premi Enric Valor de Novel·la), les quals formen una trilogia. També ha publicat les obres Set narracions curtes per a una setmana llarga (Premi Vila d’Almassora), Pedres marcades, Parlaràs de mi (Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt) i L’altra mirada (Premi de Narrativa Breu Josep Pasqual Tirado).