Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Something

XXVI PREMI FUNDACIÓ BANCAIXA DE NARRATIVA JUVENIL

Anys 70, joventut, amor, les classes de guitarra, els Beatles... una història dels anys setanta amb la qual qualsevol jove hui en dia es podria sentir identificat.

En Pol viu a la Banyoles de 1970, l’any que els Beatles es van separar. Li agrada interpretar cançons del grup, com ara «Something», de George Harrison. «Alguna cosa en la manera com es mou» li crida l’atenció de seguida que veu Júlia, una noia que passarà l’estiu a Banyoles i a la qual tindrà l’oportunitat de fer classes de guitarra. Tot i que en Pol se n’enamorarà, li costarà revelar els seus sentiments, mentre el seu amic Roger gosarà anar una mica més lluny. Tot ho observarà, des d’una posició privilegiada, el singular narrador de la novel·la: Zero, el gat d’en Pol.

Something és un homenatge a la música d’una generació, però també una invitació a adonar-nos que les experiències de la joventut no canvien tant amb el pas del temps. Qui no s’ha enamorat mentre mirava d’embastar uns acords a la guitarra? I ara el Zero giraria una mica el cap, arrufaria el nas i mouria els bigotis com dient: «Que en són de complicats, els humans!».

«Suposo que en Pol hauria de tenir les pupil·les verticals per poder detectar aquesta veritat tan simple: el món és ple de trampes per al cor. No confiïs en cap miratge. Els camins de la vida no porten mai a la felicitat. L’única manera de ser moderadament feliç és viure sense esperar-ho —com un gat.»



Autoria: J. N. Santaeulàlia
Núm. col·lecció: 25
Edat: Des de 12 fins a 18 anys
Pàgines: 182
ISBN: 9788413582740
Format: 15 x 21,5 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

J. N. Santaeulàlia

Josep Navarro i Santaeulàlia, (Banyoles, Pla de l'Estany, 1955) és un escriptor, poeta, assagista, novel·lista i traductor català. La seva primera publicació va ser un llibre de poemes, Memòria de la carn. Després d'exercir de professor de català a Banyoles durant bona part de la seva carrera docent, va treballar durant set cursos com a tutor d'Aula d'Acollida en un institut del Raval de Barcelona. El curs 2008-2009 fou lector de Català a la Universitat de Massachusetts.