Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Com ens enganyem

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2006


Un dels aspectes més paradoxals i inquietants de la societat actual és la necessitat d’autoenganyar-nos que solem sentir els humans quan cometem errors. La cultura contemporània no sols no estimula intel·lectualment la ciutadania, sinó que, ben al contrari, aquieta els ànims i adorm les consciències. És per això que s’aconsegueix «silenciar» qüestions d’una transcendència enorme, com és el cas del genocidi de Rwanda, que va ocórrer a la vista de tots sense que, en realitat, ningú el veiés. De la mateixa manera, ara anomenem intervenció humanitària allò que era una declaració de guerra, i un assassinat d’innocents es coneix com a guerra contra el terror.
La ceguesa voluntària ens porta, no a arreglar les coses, sinó a afirmar que s’han arreglat; no a denunciar les injustícies, sinó a minimitzar-les; no a intervenir decididament en la defensa de la dignitat humana en els indrets on es produeixen transgressions flagrants dels drets humans, sinó a mirar cap a un altre costat.

 

Autoria: Joan Garcia del Muro
Núm. col·lecció: 15
Pàgines: 200
ISBN: 9788498242003
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Joan Garcia del Muro

Joan Garcia del Muro (Lleida, 1961) és filòsof i està considerat un dels assagistes més guardonats en literatura catalana. Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, treballa de professor a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i a l'Institut Obert de Catalunya. Ha publicat diversos llibres i ha rebut premis com el Premi Joan Fuster d'assaig, en dues ocasions, amb Ficcions còmplices i Soldats del no-res. També destaquen els títols Good bye, veritat (Premi Josep Vallverdú), El pensament ferit (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta) i Com ens enganyem (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta).