Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Gens i genealogies

PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL

 

Els nostres pares ens han donat nom i ens han llegat els cognoms que diuen qui som. Una multitud d’avantpassats han encreuat els seus gens per a produir els que cada un de nosaltres tenim. Però si comparem els arbres genealògics de dos individus coetanis, descobrim que, en remuntar-nos a un temps no gens llunyà, resulten idèntics. De fet, l’herència genètica rebuda d’aquells individus que ens han llegat el cognom és ínfima. 

Com és d’important el nostre llegat genètic? Fins a quin punt ens condiciona? Gens i genealogies relaciona els nostres trets culturals i biològics amb la intenció de fer-nos comprendre com apareixen algunes regularitats i, alhora, desfer alguns mites sobre la rellevància de l’herència. De ben segur que, partint dels arguments que s’hi exposen, el lector es replantejarà el valor de l’herència genètica i la importància de certs trets culturals que aparentment ens defineixen.

 

Autoria: Damián H. Zanette, Susanna Manrubia
Núm. col·lecció: 36
Pàgines: 200
ISBN: 9788490260852
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Josep Franco
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Damián H. Zanette

Damián H. Zanette (Buenos Aires, 1963) va estudiar Física a l’Institut Balseiro (Bariloche, Argentina) i és professor i investigador al Centre Atòmic de Bariloche. S’interessa per les aplicacions de la física estadística a la biologia, la demografia i la lingüística. Així mateix, és autor de més de 140 publicacions científiques. Amb Gens i genealogies, juntament amb Susanna Manrubia, va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

Susanna Manrubia

Susanna Manrubia (Barcelona, 1969) es va llicenciar en Física a la Universitat de Barcelona i es va doctorar a la Universitat Politècnica de Catalunya. És investigadora del Centre d’Astrobiologia (INTA-CSIC) a Madrid i s’interessa pels mecanismes que regeixen l’evolució biològica i els patrons culturals. A més a més, ha escrit dos llibres i ha publicat més de cent articles.