De l’1 al 4 de novembre, la Plaça de l’Ajuntament de València acollirà la 4a edició de la Plaça del Llibre, on Bromera estarà present amb diverses activitats per a tot tipus de públic. Cal destacar, però, la presentació de les últimes novetats en narrativa. Es tracta de Heidi, Lenin i altres amics, de Joanjo Garcia, Premi València Alfons el Magnànim,i El paradís a les fosques, de Vicent Usó, Premi Enric Valor (ambdós editats a «L’Eclèctica»), així com de violeta i el llop, Premi València Nova Alfons el Magnànim, de Mònica Richart, publicada a «Trànsit». Una altra novetat destacada és l’àlbum il·lustrat Dones valencianes que han fet història, de Sandra Capsir i Maria Viu, un llibre pensat per a fer visible la tasca de trenta dones valencianes de diferents èpoques.
La programació s’inicia amb la presentació de violeta i el llop, la primera novel·la de Mònica Richart,un relat tendre i alhora irònic que desplega un ventall de personatges inoblidables i carismàtics.L’autora donarà a conéixer la seua obra dijous, 1 de novembre, a les 18.30 h.
El dia següent, divendres 2 de novembre a les 17.45 h, tindrà lloc la presentació de la novel·la juvenil La primera onada, de Mariló Àlvarez Sanchis, a càrrec de la divulgadora literària Irene Rodrigo. Es tracta d’una distòpia que reflexiona sobre temes tan universals com la igualtat o les opcions ètiques i morals que prenem.
Dissabte, 3 de novembre, tindrà lloc la presentació de Heidi, Lenin i altres amics de Joanjo Garcia, un relat que ens convida a reflexionar sobre les ciutats inacabades, la fragilitat dels sentiments i la necessitat d’afecte que tenim totes les persones. L’acte tindrà lloc a les 20 h i, a més de l’autor, hi intervindrà Beatriz Giménez, regidora de l’Ajuntament de Paiporta.
D’altra banda, diumenge, 4 de novembre a les 11 h, es posarà en marxa el taller «De la idea al text: com s’escriu una novel·la», a càrrec de Vicent Usó. A partir d’El paradís a les fosques, Usó explica quines decisions ha de prendre un escriptor per a concretar les idees en un text literari.
Seguidament, la programació continuarà amb un acte destinat a un públic familiar, amb Dones valencianes que han fet història, de Sandra Capsir i Maria Viu, una obra que constitueix una invitació perfecta per a conéixer trenta figures femenines valencianes fascinants, des de científiques i inventores fins a esportistes i músiques, entre moltes altres. Quatre il·lustradores valencianes han sigut les encarregades d’elaborar un retrat únic de cada una d’aquestes dones: Naranjalidad, Eli M. Rufat, Raquel Carrero i Tres Voltes Rebel.
Completen la programació de l’editorial per a la Plaça del Llibre la presentació d’El jurament –una novel·la amb una trama que enllaça passat i present a partir d’un quadre pintat sobre un retall d’una obra de Rembrandt de caràcter mitològic–, una obra de Sílvia Romero, Premi de Narrativa Blai Bellver, a càrrec de la poetessa Maria Carme Arnau, que tindrà lloc eixe mateix dia a les 17 h. A continuació tindrà lloc la presentació d’El pirata Pataxula i el tresor de Gamerús, de Bertomeu i Empar Bou, a les 17.30 h. En aquest acte destinat al públic més menut, l’artista interpretarà algunes cançons d’aquest llibre-CD protagonitzat per un pirata que ha captivitat un fum de lectors i, a més a més, els engrescarà per a jugar al joc de cartes que inclou l’àlbum il·lustrat.
Per últim, cal afegir que altres autors de l’editorial valenciana s’acostaran també a la Plaça del Llibre per a signar exemplars de les seues novetats, com és el cas de Ximo Cerdà (Un mocador de pirata¸ Premi Vicent Silvestre de Narrativa Infantil), Elvira Andrés i Manel Joan Arinyó (El cas dels homes tatuats, Premi Isabel de Villena de Narrativa), Vicent Marco i Raúl Salazar (Les boles del drac), Manel Pitarch (Poemari per a ociosos, Premi de Poesia Ibn Hzam), Alba Fluixà (Geografies de l’atzar), Josep Antoni Fluixà (Peter Pan i la desaparició del foc) i Vicent Dasí (Loly Ferrer i l’enigma Gulliver).
Podeu consultar ací el programa complet de signatures.