L’il·licità José Antonio Quesada guanya el Premi de Narrativa ‘Antoni Bru’

25 d'Octubre de 2024

Els Premis Literaris “Ciutat d’Elx” es completen amb Francesc Pastor que ha obtingut el guardó de poesia “Festa d’Elx”

L’Ajuntament d’Elx ha donat a conéixer els guanyadors dels Premis Literaris 'Ciutat d’Elx'. L’obra «Negrín no cremava esglésies» de l’il·licità José Antonio Quesada Coves ha sigut la guanyadora del Premi de Narrativa 'Antonio Bru'. Per la seua part, l’obra 'Història general' de Francesc Pastor Verdú, originari de Mutxamel, ha obtingut el Premi de Poesia 'Festa d’Elx'.

Els premis estan dotats econòmicament amb 8.000 i 4.000 euros per a Narrativa i Poesia, respectivament, així com la publicació de les obres guanyadores per Edicions Bromera. L’acte de lliurament se celebrarà pròximament.

El jurat del premi de Poesia ha estat format per Josep Martines, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL); Victòria Cremades, poetessa i filòloga i Aina Garcia Carbó, poetessa guanyadora del premi ‘Festa d’Elx 2023’. Per part seua, el jurat de Narrativa l’han format Sandra Montserrat, acadèmica de l’AVL; Carolina Borràs, de l’editorial Bromera i Silvestre Vilaplana, escriptor guanyador del premi ‘Antoni Bru 2023’.


Els premis literaris ‘Ciutat d’Elx’ organitzats per l’Ajuntament d’Elx es van crear en 1984
. Des de llavors, el premi de Narrativa ‘Antoni Bru’ s’ha convertit en un referent entre els premis literaris més reconeguts de la Comunitat Valenciana al qual han concorregut prestigiosos escriptors de tot l’àmbit lingüístic i que han guanyat autors com Màrius Serra, Melcior Comes, Vicent Escartí, Lliris Picó, Joaquim Espinós, Núria Cadenes o Joaquim Caturla.