Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Aina Garcia Carbó i Silvestre Vilaplana guanyen els Premis Literaris Ciutat d’Elx

06 d'Octubre de 2023

Aina Garcia Carbó i Silvestre Vilaplana han sigut els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Elx 2023. Les creacions d’aquests autors han sigut elegides per unanimitat entre un total de 96 obres presentades, 70 de poesia i 26 de narrativa. Bromera publicarà aquestes dues obres guanyadores.

Els jurats, en general, han valorat molt positivament la quantitat i la qualitat de les obres presentades, la diversitat de temàtiques tractades i l’ofici de la majoria d’autores i autors que han participat en aquest certamen, la qual cosa confirma el nivell de consolidació d’uns premis que atrauen escriptors i escriptores amb diferents registres i de tot l’àmbit lingüístic.

El lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Elx tindrà lloc aquest divendres 6 d’octubre, a les 18.00 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Elx.

La creació d’Adam, Premi de Narrativa Antoni Bru

La creació d’Adam, de Silvestre Vilaplana, ha sigut seleccionada per unanimitat com a guanyadora del Premi de Narrativa Antoni Bru. El jurat estava format per Urbà Lozano, Sandra Montserrat i Xavi Hernández i Garcia.

Es tracta d’una novel·la de suspens psicològic (thriller) ambientada a la Marina Alta, en què es conta la relació del narrador protagonista amb la colla d’amics d’estiu. Durant les últimes vacances que passen junts s’esdevenen un seguit de fets extraordinaris que els marcaran la vida.

Silvestre Vilaplana (Alcoi, 1969) conrea la narrativa, tant per a adults com per a joves, i la poesia. És autor de les novel·les Les cendres del cavaller, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i Premi de la Crítica Serra d’Or; El quadern de les vides perdudes, Premi València de Narrativa, o L’estany de foc, Premi València de Narrativa, i també d’Un sepulcre de lletres minúscules, Resurrecció, La frontera negra i Els dimonis de Pandora, entre d’altres. Així mateix, destaca en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil amb èxits com La mèdium, Premi de la Crítica Serra d’Or Juvenil, o El triangle rosa, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.

El vast domini, Premi de Poesia Festa d’Elx

El vast domini, d’Aina Garcia Carbó, ha guanyat per unanimitat el Premi de Poesia Festa d’Elx. Es tracta d’una obra d’expressió sòlida i depurada, de poderoses imatges vehiculades amb un gran domini del llenguatge poètic. Així, el jurat ha destacat que apel·la al lector i que l’implica en la interpretació de les imatges.

Aquest mateix jurat, format per José Manuel Agulló, Josep Martínez Pérez i Victoria Cremades, ha destacat la diversitat formal i temàtica i la gran qualitat de les obres presentades.

Aina Garcia Carbó (Castelló de la Plana, 1993) és graduada en Magisteri Infantil i té un Màster en Literatura Infantil, Juvenil i Llibres. Col·labora activament amb l’AELC i amb El Pont, Cooperativa de Lletres de Castelló i Comarques. També imparteix ponències, xarrades i conferències sobre poesia i literatura infantil i juvenil. Ha publicat els poemaris Rere la paraula i El cor heretge, aquest últim guardonat amb el
Premi València Nova de Poesia.