Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira se celebraran el 10 de novembre

19 d'Abril de 2023

L’editor de Bromera, Josep Gregori, el secretari autonòmic de Cultura i Educació, Ximo López, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Cultura del municipi, Alfred Aranda, presenten les novetats del certamen i anuncien que els originals es poden presentar fins al 16 de juliol, inclòs.

L’editor de Bromera, Josep Gregori, el secretari autonòmic de Cultura i Educació, Ximo López, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el regidor de Cultura del municipi, Alfred Aranda, han presentat hui dimecres, a la Biblioteca Municipal d’Alzira, la nova edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindran com a lema «Dones que han fet història» en homenatge a Carme Miquel. El tradicional sopar dels Premis se celebrarà el 10 de novembre i, com a principal novetat, cal destacar que La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports patrocina el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros.

 

Premis i veredictes

 

Els originals es poden presentar en format PDF a través del web www.mundoarti.com fins al dia 16 de juliol a les 23.59 hores per a les següents categories: el 35é Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 euros; el Premi de Narrativa Juvenil Carme Miquel, dotat amb 16.000 euros; el 28é Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 euros; el 25é Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 euros; el 18é Premi de Poesia Ibn Hafaja, dotat amb 5.000 euros; el 18é Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros, i el 8é Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 euros. Les obres candidates al 29é Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 euros, es podran presentar fins al dia 15 de setembre.

 

Això suposa, tal com han explicat els representants de l’Ajuntament, que la dotació total dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ascendeix a 72.000 euros. Diego Gómez, l’alcalde d’Alzira, afirma que és «la dotació econòmica més gran d’uns premis literaris al país valencià».

 

El veredicte dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es farà públic la nit del 10 de novembre, en el transcurs de la ja tradicional gala literària que organitzen Bromera i l’Ajuntament d’Alzira per a lliurar els guardons. Però, en el cas del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, el veredicte es coneixerà el 27 d’octubre. Així mateix, les persones guardonades en el Premi de Narrativa Carme Miquel, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna es coneixeran el 3 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant la gala del 10 de novembre, en la qual els guanyadors i les guanyadores rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

 

Jornades culturals

 

L’alcalde d’Alzira ha recordat que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira arriben acompanyats d’un mes de jornades culturals i literàries, que enguany s’emmarquen al voltant de la figura de Carme Miquel, en homenatge a la mestra i escriptora, que serà protagonista. Segons Josep Gregori, l’editor de Bromera, «la novel·la guanyadora del X Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, Aigua en cistella, de Carme Miquel, és la novel·la més editada de Bromera».

 Tot i que el programa encara no està completament tancat, inclourà una combinació de propostes lúdiques i d’oci amb conferències d’interés social i cultural.

 

Obres guanyadores del 2022

 

En la roda de premsa de hui també s’han presentat les obres publicades fins al moment de l’edició de 2022, i per això s’ha comptat amb la participació de Tomàs Llopis, guanyador del Premi de Novel·la amb l’obra Cremareu aquesta carta, una obra que ens acosta a la revolta de les Germanies a través de la mirada crítica d’una dona. El secretari autonòmic de Cultura i Educació, Ximo López diu que «les novel·les de Tomàs Llopis tenen una gran documentació històrica i aporten molta informació de la nostra història a través de la literatura». També s’han presentat el Premi de Teatre Palanca i Roca, Carn humana, de Josep Julien, el Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana, Cinturó de sang, de Rosa Sanchis, i A colps, de Francesc Pastor, Premi Ibn Hafaja de Poesia. La resta de títols guardonats es publicaran abans de la tardor del 2023.

 

Consulta les bases completes de la convocatòria ací.