Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

S’obri el termini per a la presentació d’obres als Premis Literaris Ciutat de València

05 d'Abril de 2023



Es convoca la nova edició dels Premis Literaris Ciutat de València amb la presentació de les bases dels premis 2023. L’Ajuntament de València continua amb la seua aposta per la literatura amb uns premis que acumulen una dotació total de 72.000 € i que enguany arriben a la seua XLI edició.

Els Premis Literaris Ciutat de València són una oportunitat perquè els autors i autores mostren el seu treball i siguen reconeguts en el món literari. Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de València pretén fomentar i promoure la creació literària en les llengües pròpies de la ciutat i reconéixer el talent dels escriptors i escriptores en diverses modalitats.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha assenyalat que «en els últims anys, s’han augmentat a huit les modalitats, s’han posat noms d’autores valencianes a alguns dels guardons, s’han dotat d’un pressupost major i s’ha establit una relació amb tres editorials valencianes i una estatal per a la publicació de les obres premiades».

Com en altres edicions, les modalitats en què podran presentar-se els diferents autors i autores son narrativa, poesia, teatre i assaig en valencià:

- Premi Isabel de Villena de narrativa en valencià, amb 12.000 €.

- Premi Maria Beneyto de poesia en valencià, amb 6.000 €.

- Premi Eduard Escalante de teatre en valencià, amb 8.000 €.

- Premi Josep Vicent Marquès d'assaig en valencià, amb 10.000 €.

La presentació de les obres pot fer-se tant presencialment com per correu electrònic o per la seu electrònica municipal. Tota la informació dels requisits i manera de presentació la pots trobar en el següent enllaç: https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/CU.AY.35

El jurat dels premis està format per professionals del món literari i cultural, que valoraran les obres presentades sota diversos criteris com la qualitat literària, l'originalitat de les obres, l’estil i la coherència temàtica de les diverses modalitats.

Les obres guanyadores seran publicades per Edicions Bromera, i s’incorporaran, per tant, al catàleg de l’editorial. Això permet que els autors i autores puguen difondre la seua obra i consolidar o iniciar la seua trajectòria literària. Al nostre catàleg podràs trobar les obres guanyadores dels premis anteriors en les diverses modalitats. Un exemple són el guanyador del Premi Isabel de Villena de narrativa 2022, Manuel Hurtado, amb l’obra de Les puces; La fam tendra, obra guanyadora del Premi Maria Benyeto de poesia 2022 de Josep Lluís Roig, i l’obra guanyadora del Premi Eduard Escalante de teatre 2022, Buit de mi, de Sònia Alejo.

El termini per a la presentació d'exemplars estarà obert fins al pròxim 11 de maig. Podeu consultar-ne les bases completes al nostre web o fent clic ací:

https://bromera.com/publicacions/module/avepremis/FrontAvepremisModels?module_action=detail_convocatories&id=7