Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Les males dones, Premi Nacional de Narrativa, ja en llibreries

28 de Febrer de 2023



Les males dones
, de Marilar Aleixandre, ja es pot trobar a les llibreries. Aquesta novel·la ha sigut reconeguda amb el Premi Nacional de Narrativa 2022 i ara Bromera la publica en català, traduïda per Sebastià Portell. Aquest dimecres, dia 1 de març, Marilar Aleixandre presenta la novel·la a Barcelona amb l’escriptora Carme Riera. L’acte serà a les 19 hores a la llibreria ONA del carrer Pau Claris.

Les males dones és una novel·la intensa i necessària sobre la misogínia imperant. Ens explica la vida de dones com Sisca, que treballa des dels 6 anys per a ajudar a mantindre una família marcada per la mort i la desgràcia, i que acaba empresonada a La Galera, la presó per a dones de la Corunya. Les males dones explica també la vida de Concepción Arenal, visitadora de la presó, i de Juana de Vega, escriptora que va alçar la veu a favor de qui més ho necessitava. Aquesta és una novel·la contra l’oblit, per a recuperar la memòria de les excloses. Un llibre sobre la importància de la sororitat fins i tot en un moment en què aquest concepte no era conegut. Juntament amb Dotze, de Vicent Usó, és una de les grans apostes de Bromera per a aquesta primavera.

Marilar Aleixandre (Madrid, 1947) és una escriptora i traductora que utilitza majoritàriament la llengua gallega. És biòloga i catedràtica a la Universitat de Santiago de Compostel·la. Des del 2017 forma part de la Reial Acadèmia Gallega. Ha destacat especialment en el terreny de la literatura per a infants i joves. Carrer del carbó, Teoría do caos, A expedición do Pacífico i A filla do Minotauro són les seues novel·les més conegudes.


Sorteig #SocMalaDona


Busca aquesta publicació a Instagram o Facebook


Segueix-nos.
Dona m'agrada a aquesta publicació.
Explica'ns en un comentari per què eres mala dona -o per què ho són les dones del teu voltant- amb el l'etiqueta #SocMalaDona i esmenta a tres males dones més.
Pots participar fins al 5 de març a les 23.59 h.

Anunciarem la persona guanyadora el dilluns 6 de març.