Les males dones, Premi Nacional de Narrativa, ja en llibreries

28 de Febrer de 2023



Les males dones
, de Marilar Aleixandre, ja es pot trobar a les llibreries. Aquesta novel·la ha sigut reconeguda amb el Premi Nacional de Narrativa 2022 i ara Bromera la publica en català, traduïda per Sebastià Portell. Aquest dimecres, dia 1 de març, Marilar Aleixandre presenta la novel·la a Barcelona amb l’escriptora Carme Riera. L’acte serà a les 19 hores a la llibreria ONA del carrer Pau Claris.

Les males dones és una novel·la intensa i necessària sobre la misogínia imperant. Ens explica la vida de dones com Sisca, que treballa des dels 6 anys per a ajudar a mantindre una família marcada per la mort i la desgràcia, i que acaba empresonada a La Galera, la presó per a dones de la Corunya. Les males dones explica també la vida de Concepción Arenal, visitadora de la presó, i de Juana de Vega, escriptora que va alçar la veu a favor de qui més ho necessitava. Aquesta és una novel·la contra l’oblit, per a recuperar la memòria de les excloses. Un llibre sobre la importància de la sororitat fins i tot en un moment en què aquest concepte no era conegut. Juntament amb Dotze, de Vicent Usó, és una de les grans apostes de Bromera per a aquesta primavera.

Marilar Aleixandre (Madrid, 1947) és una escriptora i traductora que utilitza majoritàriament la llengua gallega. És biòloga i catedràtica a la Universitat de Santiago de Compostel·la. Des del 2017 forma part de la Reial Acadèmia Gallega. Ha destacat especialment en el terreny de la literatura per a infants i joves. Carrer del carbó, Teoría do caos, A expedición do Pacífico i A filla do Minotauro són les seues novel·les més conegudes.


Sorteig #SocMalaDona


Busca aquesta publicació a Instagram o Facebook


Segueix-nos.
Dona m'agrada a aquesta publicació.
Explica'ns en un comentari per què eres mala dona -o per què ho són les dones del teu voltant- amb el l'etiqueta #SocMalaDona i esmenta a tres males dones més.
Pots participar fins al 5 de març a les 23.59 h.

Anunciarem la persona guanyadora el dilluns 6 de març.