Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Manel Hurtado, Josep Lluís Roig, i Sònia Alejo reben el premi Ciutat de València

28 de Novembre de 2022

L’Ajuntament de València ha acollit aquest matí l’entrega dels premis Ciutat de València. Manel Hurtado, Josep Lluís Roig i Sònia Alejo han estat guardonats en les categories de novel·la, poesia i teatre respectivament. Aquestes tres obres es publicatan en Bromera el proper any.

Les puces, novel·la guanyadora del premi Isabel de Villena de novel·la en valencià, és una obra una novel·la ambientada en la València del 1871, en plena renaixença valenciana, en la qual els diferents personatges lluitaran per aconseguir una vida digna i sense deure res a ningú. Una novel·la on es posa en valor la capacitat revulsiva de la cultura.

La fam tendra ha obtingut el Premi Maria Beneyto de poesia en valencià i és una obra dividida en dues parts. En la primera es plora la mort d’Ulisses, i la segona té un to més reivindicatiu. En ella s’aborda la incomprensió i els problemes de la societat actual però amb una certa esperança en el futur.

Buit de mi, l’obra guanyadora del premi Escalante de Teatre aprofita la llibertat que li permet el vers lliure per explorar l’impacte de la mort i la pèrdua.