Ja podeu trobar a les llibreries La persistència dels roures, la primera novel·la de Sebastià Carratalà i II Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó.
És una novel·la sobre una nissaga de l’alta burgesia valenciana, la seua lluita incansable per mantindre el prestigi i dels canvis que experimentarà quan una dona agafe les regnes del negoci familiar per primera vegada.
Alfredo Roure, banquer i home de negocis implacable, se sent vell i malalt. La perspectiva del final es converteix en una tragèdia per a algú que ha dedicat la vida a fer prosperar els negocis familiars a qualsevol preu. Però si alguna cosa caracteritza la nissaga és la seua resistència, la seua naturalesa persistent, pròpia d’un arbre sòlid i antic. Des de fa segles mantenen la seua posició, a pesar de les guerres, els canvis polítics o els problemes personals. I així serà en el futur, quan encara sota els efectes de la crisi econòmica de 2008, Susan, la filla d’Alfredo, agafe les regnes per a mantindre ben alt el nom, el poder i la influència dels Roure.
Amb aquesta novel·la, plena de girs i detalls, Sebastià Carratalà construeix un retrat irònic i molt perfilat sobre la burgesia valenciana, matisat pel filtre de la ficció, però amb més força fins i tot que la realitat mateixa.
Sebastià Carratalà (la Vilavella, la Plana Baixa,1965), és artista i escriptor, i coordinador de Nosaltres la Veu. Llicenciat en Història de l’Art, forma equip artístic amb Anna Moner.
La seua obra plàstica s’ha pogut veure, entre altres ciutats, a València, Castelló de la Plana, Vila-real, Alcoi, Alzira, Sevilla, Madrid, Bordeus, Ceret, Nantes i París.
Ha publicat articles en catàlegs i revistes, com ara Cimal Art Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc. Ha sigut professor col·laborador de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, i de la Nau dels Estudiants (Universitat de València, 1995-2001), on ha impartit cursos i seminaris sobre art i naturalesa, i la imatge de la dona en l’art.
És coautor de l’obra teatral La morta enamorada, estrenada el 2010 en el Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag Yunke i presentada el 2011 en el Teatre Alcázar de Madrid en la versió en castellà.
Ha obtingut el premi Enric Valor de narrativa curta (AC La Garrofera, l’Alcúdia de Crespins, 2014) i el premi Llegir (Fundació Bromera per al foment de la lectura, Alzira, 2014). Ha publicat l’assaig A l’ombra del temps (Pruna Llibres, 2017).
Col·labora en diversos mitjans, com ara Diari La Veu o El Temps de les Arts. Ha sigut guionista, codirector i conductor del programa Gabinet de curiositats, de la ràdio d’À Punt Mèdia.