Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira reuniren més de 600 persones un una nit de comboi literari

12 de Novembre de 2022

Un any més, la Sala Rex Natura d'Alzira va acollir la gran nit de les lletres valencianes en què més de 600 persones es van reunir per a gaudir d’una nit de literatura i festa. Amenitzats per la música dels Spanish Brass i amb l’actiu i ballarina Pepa Cases com a mestra de cerimònies, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2022 van ser finalment els del vertader retrobament.

L’acte va començar amb Pepa Cases vestida de núvia convidant a entrar les persones assistents i fent un discurs reivindicatiu en què va recordar la figura de grans escriptores. Fetes les presentacions –i les reivindicacions– va començar l’entrega de premis.



Pilar Martín va recollir el premi d’Àlbum il·lustrat –en el seu nom i en el de la il·lustradora, Verònica Aranda- per Nora i el soroll misteriós; Toni Espí, en nom de l’actor Josep Julien, va recollir el premi de teatre per Carn humanaBelén Balaguer, el de novel·la infantil per Què amaguen els camps?; i Rosa Sanchis i Caudet, el de novel·la juvenil per Cinturó de sang. A continuació es van conéixer els veredictes que havien sigut secrets fins a eixa nit: Francesc Pastor va ser guardonat amb el premi de poesia per A colps; Aitana Guia va obtindre el premi d’assaig per La rebel·lió dels vianants; el premi de divulgació científica fou per a José Ramón Alonso per Son nuestros amos y nosotros sus esclavos, i José Ramón Bertomeu i Carmel Ferragud van quedar finalistes amb l’obra Entre venenosCiencia forense, investigación criminal y castigos ejemplaresdesde la Edad Media hasta el presente. Per últim, el plat fort de la nit, Tomàs Llopis va guanyar el premi de novel·la ciutat d’Alzira per Cremareu aquesta carta.

Aquesta va ser la vertadera gala dels retrobaments on totes les persones assistents van poder gaudir d’un sopar amb bones amistats i personalitats de tot tipus. Ens va acompanyar el president de les Corts, Enric Morera, la consellera de Cultura, Raquel Tamarit; la consellera de Participació, Rosa Pérez; el conseller d’Hisenda, Arcadi España, entre altres representants polítics. També la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó i molts escriptors i escriptores es van apropar per a retrobar-se i conversar amb els companys i companyes de professió.

L’entrega de lliurament dels premis va coincidir amb el dia de les llibreries, per a les quals també va haver-hi paraules de suport i escalf durant tota la nit. Per exemple en el discurs de la consellera de Cultura, Raquel Tamarit, que també va agrair l’esforç de Bromera i de l’Ajuntament d’Alzira per organitzar aquests premis. Durant tota la gala també va estar molt present el record a Joan Fuster en l’any del centenari del seu naixement, que va compartir protagonisme amb la Capitalitat Cultural Valenciana d’Alzira. A tot això i a molt més van fer menció Josep Gregori, l’editor de Bromera, Diego Gómez, l’alcalde d’Alzira i Alfred Aranda, regidor de cultura.

En definitiva, va ser una nit de comboi literari i alegria. Ens vas acompanyar? Troba’t en aquesta galeria de fotos!