Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Pavana per a un infant difunt, Premi València de Narrativa 2022, ja en llibreries

02 de Novembre de 2022

Ja podem trobar a les llibreries Pavana per a un infant difunt, obra amb què Vicent Enric Belda ha guanyat el Premi València de Narrativa 2022.

L’obra està ambientada en València i la seua rodalia durant la Renaixença. La ciutat es converteix en l’escenari d’un doble crim que alterarà la vida d’Eduard Ferragut, un rendista acomodat que farà equip amb l’inspector Carles Verdú per a resoldre el misteri. Qui s’amaga darrere d’aquests crims?

Amb aquesta novel·la policíaca, Vicent Enric Belda aposta per la narrativa d’adults amb un doble crim i els abusos com a rerefons. Un llenguatge acurat i un estil directe conformen una obra plena de referències literàries, en què el lector podrà conéixer els costums de la societat de l’època i l’ambient d’una ciutat, València, en plena ebullició, en un temps marcat per les personalitats antagòniques del ja vell Teodor Llorente Olivares i d’un jove Vicent Blasco Ibáñez.

Vicent Enric Belda (Agullent, 1962) és un escriptor valencià i professor de secundària. Ha guanyat el Premi Samaruc amb L'estirp de l'horror (Edicions Bromera, 1997) i el Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil 2006 per La llegenda de l'amulet de jade (Edicions Bromera, 2007), que també va ser escollida per als White Ravens 2008, la selecció que fa la biblioteca de Munic de les obres infantils i juvenils més destacades d'arreu del món. En 2015 el compositor Josep Maria Bru Casanova va presentar la composició musical De llegenda, basada en aquest mateix llibre. Amb El secret de Meritxell (Edicions Bromera, 2011) va guanyar per segona vegada el Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil (2010) i també el Premi Samaruc de literatura infantil 2012. L'any 2012 guanyà el XVII Premi Bancaixa de narrativa juvenil amb la novel·la Les ombres del bosc. També és autor de la novel·la juvenil Història de Sam. Deus ex machina (Edicions Bromera, 2013), una història de ciència-ficció protagonitzada per un androide. Amb Unes veus a l'altra part del mur (Edicions del Bullent 2019) obtingué el 38é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. En conte per a adults, ha guanyat el Premi Tinet de narrativa curta, dins dels Premis Ciutat de Tarragona 2013 amb Vi bo (Vi bo i altres contes - Cossetània Edicions, 2013). Ha publicat també en Cossetània Edicions el conte La foguera de Max Brod, dins del recull «Matí i altres Contes» (2011). En 2016 ha publicat el conte Una història vienesa, dins del recull «Un pla perfecte i altres narracions» (Pagès Editors), recull dels contes seleccionats al Premi Vent del Port 2015. El 2017 va guanyar el Premi de Narrativa Felipe Ramis amb «La mort de Gombrowicz».