Després de maig, abans de l’estiu, Premi Enric Valor de Novel·la, ja a les llibreries

17 d'Octubre de 2022

Aquesta setmana ja podreu trobar a les llibreries Després de maig, abans de l’estiu. Amb aquesta obra, que suposa la tornada de l’autor a Bromera i a L’Eclèctica, Jovi Lozano-Seser ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la.

L’obra és un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones en la tradició oral mediterrània. Més que una novel·la, es tracta d’una crònica espiritual de la pandèmia en clau de testimoni vital i de superació. Si alguna cosa tenia clara l’autor és que volia escriure sobre nosaltres, sobre els nostres pobles perquè sinó, qui ho farà?

Així, Després de maig, abans de l’estiu explica la història d’una dona que aposta per refer la seua vida, perquè té el dret i la capacitat de fer-ho. Amb l'horitzó de muntanyes mullades i enfosquides pel ruixat d'unes nuvolades grises, Àngels torna a Ondara després de més de mitja vida a la capital del Túria. És infermera i ha estat lluitant al peu del canó durant tota la pandèmia. Però ara es troba a les portes de la jubilació i ha decidit retornar al seu poble natal. Malauradament ha arribat a l’últim tram de la seua vida amb unes circumstàncies molt diferents a les que esperava.