Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Jornades culturals 2022: Llegir és capital

04 d'Octubre de 2022

Tornen les jornades culturals lligades als Premis Literaris Ciutat d'Alzira de 2022. Consulta ací el programa complet.

8 d’octubre. 21.30 h

Recinte Firal d’Alzira

Concert 9 d’octubre

La Fúmiga, Smoking Souls, Maluks i Ones ompliran la nit de música i fan el tret d’eixida als Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2022.

Entrades: 8€ (anticipada) / 10 € (taquilla)



16 d’octubre. 19 h

Gran Teatre d’Alzira

Señora de rojo sobre fondo gris

Amb José Sacristán. Aquesta obra teatral, basada en la novel·la de Miguel Delibes, és el relat d’una història d’amor en camí desenfrenat cap a la mort que ens situa en aquella Espanya de trets inequívocs. L’obra ens parla de la felicitat i de la seua pèrdua.

Entrades: 15 € / 12 € (amb carnet jove i jubilats)



20 d’octubre – 14 de novembre

Sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal d’Alzira

Exposició Com es fa un llibre?

El procés de creació d’un llibre, des del moment incial fins que està disponible per a ser llegit.

Entrada lliure.



21 d’octubre. 20.30 h

Gran Teatre d’Alzira

El tocadiscos de Joan Fuster

Un espectacle teatral ple de música en viu en què, a partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó, es desenvolupa una entrevista fictícia –una tertúlia teatralitzada– protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista amb qui dialoga sobre el paper que van jugar els Setze Jutges en la lluita antifranquista i la importància de la Nova Cançó. Producció de l’Institut Valencià de Cultura.

Entrades: 8 € / 6 € (amb carnet jove i jubilats)



21-28 d’octubre. Inauguració: dia 21 a les 19 h

Casa de la Cultura

100 anys de Fuster. Exposició

L’exposició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua «Joan Fuster: una vida il·lustrada» recorre cronològicament la vida i l’obra de Joan Fuster a partir de diversos documents, amb atenció especial al seu arxiu fotogràfic.



25 d’octubre. 19 h

Casa de la Cultura d’Alzira

L’avaluació competencial

La catedràtica de Didàctica de les Ciències i doctora en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Neus Sanmartí, impartirà una formació per al professorat sobre l’avaluació competencial, una de les novetats que inclou la LOMLOE.



28 d’octubre. 20.30 h

Gran Teatre d’Alzira

Júlia

La companyia La Dependent porta Júlia, d’Isabel-Clara Simó al Gran Teatre d’Alzira. La història d’una jove obrera, intel·ligent i tenaç, que lluita per convertir-se en una senyora amb la Revolució del Petroli com a teló de fons. El text teatral, adaptat per Gemma Miralles i editat per Bromera, es pot trobar a les llibreries.

Entrades: 8 € / 6 € (amb carnet jove i jubilats)



29 d’octubre. 9 h

Plaça del Regne

Visita guiada a Aielo de Malferit

Capitals culturals valencianes 2022. Eixida a les 9 h, des de la plaça del Regne. Tornada cap a les 18.30 h. Visita al Castell Palau, actual ajuntament on es troba el Museu d’Història Local; la fàbrica de licors, fundada el 1880; el Portal del Carmen, antic accés al recinte de la Vila; l’antiga hidroelèctrica d’Aielo de Malferit i el Museu Nino Bravo, en les Escoles Velles, entre altres llocs singulars.

Preu: 25 € (inclou autobus i dinar).

Informació i venda: MUMA.



4 de novembre. 18 h

Biblioteca Municipal d’Alzira

Encontre amb escriptors i escriptores

Una trobada amb autors i autores del panorama literari actual en la qual conversaran sobre el procés creatiu, els premis literaris i el futur de l’escriptura.



8 de novembre. 19 h

Biblioteca Municipal d’Alzira

La cultura és salut

La salut i la cultura són dos elements que van de la mà, i això és el que defendran els experts i expertes en una taula redona. Professionals de diverses branques del món sanitari parlaran sobre salut mental i física i la relació que aquestes tenen amb la cultura, però també sobre com la cultura pot contribuir al fet que la ciutadania gaudisca d’una bona salut.



9 de novembre. 19 h

Casa de la Cultura

Lliurament de premis del XXVII Concurs de dibuix escolar «Una passejada per Alzira»

Entrega de premis als xiquets i les xiquetes que han guanyat el tradicional concurs de dibuix i inauguració de l’exposició.



10 de novembre. 19 h

Escola de cuina d’Idea

Café amb Fuster

Volem recrear les famoses tertúlies que tenien lloc a casa de Joan Fuster, on els joves del moment raonaven sobre tots els temes possibles amb l’escriptor de Sueca. En aquesta ocasió, Fuster també hi estarà present, però com a tema de conversa. Josep Antoni Fluixà, Àngels Francés, Pau Alabajos i Marc Senabre parlaran sobre ell i sobre la seua obra en un ambient distés i obert al públic.



11 de novembre. 20 h

Sala Rex Natura d’Alzira

LLIURAMENT DE PREMIS

Acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2022 a la Sala Rex Natura. Presenta la gala l’actriu i ballarina Pepa Cases i l’acompanya el quintet de vent de metall Spanish Brass.

Entrades a la venda en la Casa de la Cultura del 24 d’octubre al 7 de novembre de 17 a 20h.



Aparadors literaris

Al voltant de huitanta establiments d’Alzira participen en la campanya de col·laboració en la difusió cultural i dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Als seus aparadors hi haurà obres guanyadores dels PLCA i llibres divulgatius. A més, repartiran bosses de paper, obsequi de l’ajuntament d’Alzira, entre la seua clientela.

Menús literaris

Diversos restaurants alzirenys posen a disposició dels comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys.

Els clients que tasten un d’aquests menús s’emportaran un llibre de regal, obsequi de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Consulta la llista completa d’establiments al web de l’Ajuntament d’Alzira.


Descarrega ací el programa complet.