Descobreix qui ha guanyat els Premis València i València nova 2021

10 de Juny de 2021

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha presentat en roda de premsa les persones guardonades amb els Premis València i València Nova. Aina Fullana Llull ha guanyat el Premi València de narrativa en valencià, mentre que l’obra de Joan Mahiques Climent ha sigut guardonat amb el premi de poesía en valencià. Ambdues obres seran editades per Bromera.

En aquesta edició de 2021 s’han quedat desertes quatre categories: el Premi València de narrativa en castellà i de la categoria València Nova les de narrativa en valencià, poesia en valencià i assaig. No obstant això, aquesta edició ha sigut la segona en la història dels premis amb més participació. En total, s’han presentat al certamen 553 obres. Segons explica el Mangnànim en una nota de premsa, aquesta gran participació suposa “la consolidació tant qualitativament com quantitativament d’aquests guardons”.

Els sis jurats s’han reunit aquest dijous, dia 10 de juny al matí al MUVIM per a fer la deliberació. L’anunci dels guanyadors i guanyadores junt amb l’apertura de la plica ha estat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el director del Magnànim, Vicent Flor; i el cap de serveis administratius de promoció cultural, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari.

Entre dues clarors

El Premi València de poesia en valencià s’ha atorgat a Joan Mahiques Climent veí de València. El jurat format per Xènia Dyakonova, Josep Antoni Fluixà, Vicent Ferran García Perales i Arantxa Bea han decidit per majoria que el guanyador siga l’obra Entre dues clarors per la seua varietat formal, per la forma de les estrofes, per la capacitat de crear misteri i pel domini del ritme i la sonoritat.

Els dies bons

Els dies bons d’Aina Fullana Llull ha sigut l’obra guardonada pel jurat format per Joan Benesiu, Maria Sáiz, Aina Monferrer Palmer i Gonçal López-Pampló, en la categoria de narrativa en valencià del premi València. El jurat ha valorat l’originalitat de la novel·la des d’una perspectiva narrativa, lèxica i estilística. L’obra constitueix una proposta innovadora en la mesura que recrea els esquemes de la novel·la quinqui i dona una importància profunda a la idea del destí.

*Font: www.alfonselmagnanim.es