Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Quirke a Sant Sebastià: la nova novel·la negra de Benjamin Black

20 de Gener de 2021

Texto alternativo

Torna Benjamin Black, torna Quirke

 

En aquesta nova entrega dels casos del prospector Quirke, la prosa tranquil·la de Banville ens acompanya per a aprofundir en el coneixement dels personatges, en especial Phoebe, la filla de Quirke.

 

Al mateix temps, la precisió de Black ens condueix cap a un final impressionant, resolt en un gir inesperat que ens recorda, de nou, un dels grans temes de l’autor: la força de l’atzar i de la fortuna.

 

14163-200%20%286%29%20%283%29.png

 

«Banville/Black desplega una prosa cadenciosa, esguitada d'una lleu i subtil ironia, per a crear una atmosfera d'acord amb una època tensa i absurda a parts iguals.»

Miguel Ángel Oeste, El Cultural 

 

 

«En la seua faceta negrecriminal es nota que estem davant d'un dels millors escriptors de l’actualitat, que per les escletxes dels casos i les indagacions s'escolen els grans temes de Banville.»

Juan Carlos Galindo, El País

 

Texto alternativo
 

«Sant Sebastià, anys seixanta. Quirke i la seva dona Evelyn es troben de vacances en un dels hotels més emblemàtics de La Concha. És primavera i plou sobre els turons verds vora mar. Un paisatge i un ambient atlàntic, vagament irlandès, que la parella observa amb ironia, però també amb perplexitat. En paral·lel, a Londres es desenvolupa una trama criminal que desvelarà foscos interessos relacionats amb poders ocults a Irlanda i amb la pròpia història familiar de Quirke.»

Altres títols de Benjamin Black

Benjamin Black és el pseudònim amb què John Banville ha esdevingut un referent en el gènere de la novel·la negra. Si encara no heu descobert els seus relats més noir, ací teniu una bona tria:

Texto alternativo

Christian Stern arriba a Praga l’hivern de 1599 per fer fortuna a la cort de l’emperador Rodolf II. La nit que arriba, ensopega amb el cos d’una jove. Qualsevol altre home hauria ensumat el perill, però Christian està determinat a seguir el seu destí.

Texto alternativo

Quirke ha viscut massa temps entre els morts. Últimament, ha patit al·lucinacions i pèrdues de coneixement. La causa sembla ser una antiga ferida i, segons el metge, tan sols necessita un descans prolongat. Però Quirke no està preparat per retirar-se.

Texto alternativo

Quan el cos del millor amic de la filla de Quirke arriba a la taula d’autòpsies, el protagonista s’endinsa en un món de corrupció que el conduirà fins als racons més foscos de l’Església i l’Estat irlandès.

Texto alternativo

El detectiu Marlowe mira distret per la finestra del despatx quan, de sobte, l'atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta jove l’embolicarà en una investigació.

Vols més novel·la negra?

A Bromera trobaràs les millors plomes del noir:

Texto alternativo

Un relat fosc i angoixant en forma de thriller històric que retrata els darrers dies de la Comuna de París.

Texto alternativo

Una història ambientada a la inquietant Gironda francesa, que es convertirà en un protagonista més.

Texto alternativo

Un thriller diabòlic perfectament orquestrat pel mestre del noir francès on ningú no és qui sembla.

Texto alternativo

A València, la policia s’esforça a descobrir els autors dels massius incendis de cotxes que colpegen la ciutat.