Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Paco Romeu guanya la XLVI edició del Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés

25 de Novembre de 2020

Paco Romeu ha estat guardonat amb el Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre Pep Cortés per l’obra Gulliver captiu. El veredicte del jurat –format per Salvador Bataller, Francis López Sanchis i Pau Alabajos-, ha sigut unànime. En les seues paraules, el text té molt bona factura i també pot ser ben acollit pel públic jove, amb el qual pot connectar ràpidament. A més a més, l’obra destaca alhora pel nivell literari i per les possibilitats i l’interés quan a possible producció escènica.

A la convocatòria de 2020 s’havien presentat 62 originals procedents de tot l’àmbit lingüístic. Es tracta d’una participació més nodrida del que és habitual i que fa notar l’interès dels creadors de textos dramàtics pel certamen degà de l’escriptura teatral en la nostra llengua. El guardó està dotat amb 8.000 euros i, a més a més, inclou el compromís d’incorporar l’obra a la Mostra de Teatre de l’any vinent.

Paco Romeu (València, 1967) viu a Picassent, localitat on treballa com a funcionari de l’administració local. Autodidacta, ha rebut diferents premis i mencions en certàmens de narrativa breu, ha composat la banda sonora de curtmetratges i obres de teatre i ha col·laborat com a guionista en el programa de Canal 9 AUTOINDEFINITS. Com a dramaturg, ha escrit diverses obres per a l’Escola Municipal de Teatre de Picassent, totes elles estrenades sota la direcció d’Elsa Tronchoni: Lluna i l'amic imaginari (2001), Una font, un poble (2003), L'estrany cas del fantasma de Quin Quinqué (2004), Manifest 07 (2004), Vocabulari (2007) i La tronà (2009). Amb l'obra Icerberg va guanyar el VI Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca.