Ja es coneixen els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Elx 2020

26 de Novembre de 2020

Ja s’han decidit els guanyadors dels Premis Literaris “Ciutat d’Elx 2020”. Enguany, tot i les circumstàncies excepcionals creades per la pandèmia de la COVID-19, s’han presentat als Premis Literaris Ciutat d’Elx 2020 un total de 46 obres, de les quals 18 ho han fet en la modalitat de narrativa i 28 en la de poesia.

El jurat del Premi de Narrativa Antoni Bru, compost per Carol Borràs, Francesc Gisbert i Tudi Torró, ha decidit, per unanimitat, premiar l’obra presentada sota el pseudònim Memento mori, que correspon a l’obra Llibre de morts de l’autor Jordi Colonques Bellmunt.

L’obra guanyadora és un retrat dur de la ciutat de València: a un dels seus barris més populars i gentrificats troben morta a sa casa una anciana de huitanta-tres anys. Quan la descobreixen gitada al llit ja hi duia un parell de dies sense vida. La vella no presenta signes de violència, ha mort per causes naturals. Així és com acaben els nostres vells, esgotats i sols a les seues cases. I ningú no se’n sorprén. Però sota l'aparença de normalitat s’amaga una ben dissimulada activitat criminal d'un assassí cautelós. I després d'aquesta primera mort en vindran més. Vida i Gui es trobaran immersos, sense moure un dit, en una trama homicida que amenaça la baula més feble de la societat.

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) és escriptor i il·lustrador. És autor de diferents obres tant per al públic infantil i juvenil com per a adults. Amb Napalm, escrita juntament amb Joan Canela, va ser finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira i va guanyar el Premi València Negra.

D’altra banda, el jurat del Premi de Poesia Festa d’Elx, compost per Cristina Àlvarez, Josep Martines i Victòria Cremades, ha decidit, per unanimitat, premiar l’obra presentada sota el pseudònim Tzu Yeh, que correspon a l’obra El so de la flauta de jade,de l’autor Jesús Giron Araque.

Jesús Giron (Calles, València, 1956) és llicenciat en Ciències de l’Educació i Geografia i Història. Ha fet de mestre de Primària i ha ensenyat valencià a Secundària. Actualment està jubilat. És autor de diversos poemaris, entre els quals destaquen el Llibre de contemplació i Inventari de fragilitats (XVIII Premi de Poesia Jaume Bru i Vidal de Sagunt).