Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Jordi Torrent guanya el XXXII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira amb "Els fantasmes i madame Levy"

14 de Novembre de 2020

Jordi Torrent guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la

amb l'obra Els fantasmes i madame Levy

Els fantasmes i madame Levy narra com, arran d’un fet luctuós ocorregut a Barcelona l’any 1956, es desencadenen un seguit de situacions insòlites i desgavells metapsíquics que propicien una història d’amor molt peculiar entre dos personatges entranyables que, a còpia de força de voluntat, aconseguiran tornar les coses al lloc que els pertocava.

Texto alternativo

Jordi Torrent va nàixer a Barcelona però resideix a Formentera des del 1981. És artista plàstic i soci fundador del grup artístic Drap Art d’art i reciclatge i d’ARI Formentera, d’art integrat. Va començar a exposar el 1987 i, des d’aleshores, els seus treballs s’han exposat a les Illes Balears, Catalunya, França, Itàlia, Alemanya i Israel. Periodista musical i escriptor, des del 2008 fins al 2010 va ser director del Festival Posidònia d’art, ciència i turisme sostenible. Com a escriptor, ha publicat dues novel·les, El huérfano de los Boisanzón (Ediciones Àltera) i El llibre de les coses (Pagès Editors).

«Gràcies a aquest altaveu que és el Premi Ciutat d’Alzira i a l’editorial Bromera, la meva història sembla tenir assegurada l’eterna vida que pretenia en els seus futurs lectors. És per això que en nom de la Charlotte Levy, el jubilat Arcadi Silvestre, el sensesostre Celoni Rovira, l’Albert Bonany, tots els altres personatges de la novel·la i jo mateix agraïm de cor que ens hagin disposat un futur tan prometedor.»

Pel que fa a la resta de modalitats, Joaquim Espinós guanya en assaig amb El bosc i la casaCarme Rufino en poesia amb La gerra d'Hècabe i Álvaro Martínez en divulgació científica pel seu text Lo común y lo extraordinario. El oxígeno: historia íntima de una molécula corriente.

 
Texto alternativo
 
 
Texto alternativo
 
 
Texto alternativo
 

Un lliurament de premis molt original

Enguany, degut a situació derivada de la pandèmia de Covid-19, no ha tingut lloc la tradicional gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. En el seu lloc, s'ha celebrat un lliurament de premis en streaming que s'ha pogut veure en directeal canal e Youtube d’Edicions Bromera.

 

Així, els guanyadors i guanyadores d'aquesta edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira han rebut els seus guardons de manera molt original en un programa audiovisual conduit per l'actriu Iolanda Muñoz que ha sabut aportar un toc d'humor a una situació inusual.


Image

Rècord de participació al certamen

En aquesta edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira s’han presentat 340 originals entre les huit les categories a concurs, un rècord històric de participació. Els candidats optaven a una dotació global de 61.000 €.


Image

Reptes per a les persones agosarades

Durant el programa, els telespectadors han pogut participar en un divertit concurs de reptes i preguntes a través de les xarxes socials que ha protagonitzat les instantànies més divertides del lliurament.


Image

Un homenatge a tots els premiats i premiades

Al programa també han participat els premiats i premiades que s'havien anunciat prèviament: Marta Barceló (teatre), Joanjo Garcia (juvenil), Francesc Puigpelat (infantil) i Joan Subirana (àlbum il·lustrat).