Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Ivan Carbonell guanya el Premi Enric Valor de Novel·la amb 'Balada de la frontera'

22 de Juliol de 2020

L’obra Balada de la frontera. Cròniques del Sud, de l'escriptor Ivan Carbonell, ha guanyat la 25a edició del Premi Enric Valor de Novel·la. Es tracta d’una novel·la coral ambientada l’any 1304 a València. Els personatges participaran en una trama d’intrigues polítiques, conspiracions, profecies i persecucions en la frontera sud, on es decidirà el destí de la corona d’Aragó.

El guardó, convocat per la Diputació d'Alacant, celebra la seua XXV edició totalment consolidat com un dels més importants en llengua valenciana. De fet, enguany s’hi han presentat 36 originals a concurs, 13 obres més que en l’edició anterior. El premi, dotat amb 20.000 euros, es lliurarà la pròxima tardor en el municipi de Castalla, ja que la cerimònia, prevista per a març, s’ha hagut de posposar per les restriccions imposades per la pandèmia de Coronavirus.

Ivan Carbonell (València, 1979) és llicenciat en Filologia Catalana i en Humanitats per la Universitat de València, a més de graduat en Història. Combina el seu treball com a professor de valencià en Secundària amb l'escriptura. Les seues obres han estat reconegudes amb guardons com el Premi Vila de Benissa, el Premi Enric Valor o el Premi Bernat Capó, entre altres.