Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Vicent J. Sanz guanya el XXVI Premi de Literatura Eròtica amb 'No puc viure sense tu'

21 de Juliol de 2020

No puc viure sense tu, de l’autor novell Vicent J. Sanz, és l’obra guanyadora del XXVI Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida. Dels 35 originals presentats en aquesta edició, aquest ha sigut el mereixedor dels 4.000 euros amb què la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida dota el guardó i, a més, serà publicat el 2021 en la col·lecció «L’Eclèctica» de Bromera.

El veredicte del jurat s’ha donat a conéixer aquest dilluns 20 de juliol, durant una roda de premsa celebrada al saló de plenaris de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, en la qual han participat Federico Vidal -conseller de Cultura de la Mancomunitat-, Josep Gregori –editor de Bromera-, Josep Penadés –guanyador de l’edició anterior del certamen-, i Vicent J. Sanz, l’actual guanyador.

En l’acte, el conseller de Cultura de la Mancomunitat ha destacat que el premi s’ha convertit en una de les cites imprescindibles del món cultural a la Vall d’Albaida. A més a més, l’editor de Bromera, ha assenyalat la importància de conservar guardons com aquest que mantenen viva la creació literària en la nostra llengua i oferir una finestra als nostres autors i autores per tal que puguen donar a conéixer el seu talent.

Np puc viure sense tu conta la història de Teresa i Jaume, una parella jove que ha heretat una antiga masia no per raons de llinatge. En aquesta casa posaran a prova les seues fantasies sexuals fins a arribar al punt de muntar un negoci: una casa de plaer amb clientela exclusiva que vulga explorar la seua sexualitat, així com l'intercanvi de parelles. Carme, per la seua banda, és l'empresària local que guarda rancor a la parella per no haver heretat ella aquesta masia, que li hauria d'haver tocat per família. A més, viu una doble vida, la de l'empresària i futura promesa política incorrupta, amb el matrimoni perfecte, i la de la dona insatisfeta sexualment pel seu marit que d'amagades es desboca pel sexe.

Així, la novel·la ens proposa un erotisme bucòlic amb un ritme in crescendo que barreja el món de somni eròtic rural amb un de més físic. Tot, com apunta el jurat, escrit amb un llenguatge ric, suggeridor, proper i precís.

Vicent J. Sanz (Montaverner 1973) es arquitecte tècnic de professió, però manté una relació molt íntima amb la música i l’escriptura. És novell i aprenent en l’art literari, però no ha deixat mai d’escriure textos i fer xarrades a nivell local relacionades amb la seua vessant professional. Fa uns anys va autoeditar una novel·la de gènere eròtic Bagassa primerenca, beata tardana i, posteriorment, va decidir participar al Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, on va quedar finalista en dues ocasions. Amb No puc viure sense tu, l’autor fa un pas endavant en l’erotisme, amb una història contada en segona persona, més íntima i directa, on aprofundeix en la psicologia dels personatges. A més a més, l’obra barreja l’erotisme i l’humor, una combinació que aconsegueix enganxar els lectors amb facilitat.

El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó en literatura eròtica convocat per una institució pública a tota Espanya. Tant per la seua dotació econòmica com, sobretot, per la seua peculiaritat, conforma una de les principals convocatòries literàries del territori valencià. Sens dubte, és un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de l’ens comarcal i dels que compten amb una major rellevància pública, com demostra la procedència ben diversa dels autors que concorren al premi.