Pau Alabajos guanya el Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

16 de Novembre de 2019

El cantautor Pau Alabajos ha sigut el guanyador del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2019 amb la seua primera obra dramàtica, Hotel Fontana. El jurat, format per Carlos Ferrer, Salvador Bataller i Sílvia Navarro (guanyadora de l’edició de 2018 per Un turista se suïcida), ha volgut destacar el fort component social del seu text, que ha sigut declarat guanyador per unanimitat. El guardó està dotat amb 8.000 euros i la peça guanyadora serà publicada en la col·lecció «Bromera Teatre» el pròxim setembre.

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és cantautor i, des de 2003, es dedica professionalment a la música. Ha llançat vora una desena de treballs discogràfics i, actualment, és secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor. La seua trajectòria musical ha sigut reconeguda amb guardons com l’Ovidi Montllor o l’Enderrock. També ha sigut premiat en els camps de la poesia i la narrativa. Pel que fa a teatre, ha participat en diferents muntatges i gires d’espectacles i algun d’ells s’ha vist en la Mostra de Teatre d’Alcoi, però Hotel Fontana és la seua primera incursió en el món de l’escriptura dramàtica.

Cal recordar que la convocatòria alcoiana és la més antiga del nostre territori, amb quaranta-cinc edicions a la seua esquena. En aquesta ocasió s’havien presentat un total de 41 obres de diferent procedència: 26 valencianes, 12 catalanes, 1 balear i altres 2 d’autors residents a Madrid i Alemanya.

*Foto: Xepo WS