Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

L'escriptor Vicent Josep Escartí Soriano, Premi Enric Valor de Novel·la 2018

25 de Març de 2019

L'obra El mas de les ànimes, de l'escriptor algemesí Josep Vicent Escartí, ha guanyat la 24a edició del Premi Enric Valor de Novel·la. La novel·la, ambientada en un poble imaginari de l'interior del País Valencià, transcorre entre finals del segle XVIII i els inicis de la Guerra dels Tres Anys. L'obra mostra la fascinant i complexa vida de la seua protagonista, esguitada d'episodis prodigiosos i impensables que defineixen la fortalesa d'una dona i on es conjuguen realitat i ficció.

El guardó, convocat per la Diputació d'Alacant, celebra la seua XXIV edició totalment consolidat com un dels més importants en llengua valenciana. Un total de 22 novel·les, tres més que l'any passat, la majoria procedents de València, Barcelona, Girona i Alacant, han optat enguany al premi, dotat amb 40.000 euros.

El diputat de Cultura, Cèsar August Asencio, va presidir l'acte, organitzat també per l'Ajuntament de Castalla i la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant. "Aquest certamen s'ha convertit en un referent cultural de la Comunitat, és un dels més importants en llengua valenciana i ofereix als autors l'oportunitat de publicar els seus treballs", va destacar Asencio.

El jurat, presidit per Asencio, ha estat format per Anna Esteve, Isabel Marcillas, Rafael Poveda, María Ángeles Francés i Gonçal López-Pampló.

El lliurament del premi es va dur a terme en una cerimònia celebrada a l'Auditori de Castalla (comarca de l'Alcoià), municipi on va néixer el també escriptor Enric Valor. La gala va comptar amb l'actuació de Dani Miquel al costat d'un cor infantil de xiquets de la localitat, així com amb el concert de l'Orquestra de l'Associació d'Amics de la Música de la Marina, dirigida per David Payá Gea.

Josep Vicent Escartí és catedràtic de literatura medieval i moderna de la Universitat de València. L'escriptor d'Algemesí (Ribera Alta) és també autor, entre d'altres, de les novel·les 'Dies d'ira', premi Ciutat d'Alzira, 'Els cabells d'Absalom', premi Ciutat d'Elx, i 'L'abellerol mort', premi Ciutat de Xàtiva.

L'autor valencià dirigeix l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i forma part de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. A més, va ser fundador de la revista 'Scripta' de la Universitat de València i en l'actualitat està al capdavant de la 'Revista Valenciana de Filologia' de la Diputació de València.

Recordem que l'any passat l'obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la fou El paradís a les fosques, de l'escriptor Vicent Usó (Vila-real).