Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premi l’Alcúdia de Narrativa juvenil

PREMI L’ALCÚDIA DE NARRATIVA JUVENIL 2024

Amb la finalitat de promoure i estimular la creació literària d’obres narratives d’alta qualitat literària destinades especialment a despertar el gust per la lectura entre la població juvenil, l’Ajuntament de l'Alcúdia convoca un certamen públic per a la concessió del primer Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil 2024, d’acord amb les següents bases:

BASES

1. Les obres que opten al premi han de ser originals i inèdites i han d’estar adreçades a joves d’entre 13 i 16 anys.

2. Al certamen no podran presentar-se menors d’edat.

3. En la portada s'especificarà el títol de l’obra i la indicació «Opta al Premi l’Alcúdia de Narrativa Juvenil 2024».

4. Els treballs hauran de ser escrits originalment en valencià o en qualsevol altra variant normativa de la nostra llengua.

5. Les obres s’han de presentar en format PDF a través de la pàgina web www.mundoarti.com. Les obres han d’incloure el nom del títol de l’obra i han de ser presentades amb la tipografia Arial 12 o similar. El nom de l’autor/a no ha d’aparéixer en el document; si no, l’obra serà descartada. En el formulari en línia es completaran les dades de l’autor/a (adreça postal, adreça electrònica, número de telèfon, etc.) i caldrà adjuntar-hi una còpia digitalitzada del DNI i el consentiment signat per a la gestió d’aquestes dades personals (model disponible en www.bromera.com/dades).

6. El termini de presentació d’originals s’obri el 26 de gener de 2024 i finalitza el 18 de març 2024 a les 23.59 hores.

7. Els originals tindran una extensió entre 75 i 170 pàgines (és a dir, entre 150.000 i 350.000 caràcters).

8. L’import del premi, que serà de 10.000 euros, a més d’una litografia original de Manuel Boix. Cas que el premi es declarara desert, l’import es podrà acumular, totalment o parcialment, a la convocatòria següent, a criteri de l’Ajuntament.

9. L’import dels premis estarà sotmés a la fiscalitat corresponent i s’hi aplicaran les retencions establides legalment. Una part d’aquest import s’entendrà com a acompte dels drets d’autoria dels primers 3.000 exemplars que es venguen, segons un contracte d’edició que signarà Edicions Bromera amb la persona guardonada.

10. Sempre que l’obra siga editada s'hi haurà de fer constar el guardó obtingut amb la llegenda "Premi l'Alcúdia de Narrativa Juvenil 2024".

11. Si alguna de les obres presentades es retira abans de la deliberació del jurat, l’autor/a ho ha de notificar per escrit (al correu electrònic: gestiocultura87@lalcudia.es) i adjuntar una fotocòpia del seu DNI.

12. El jurat, estarà format per: Josep Millo, Marc Senabre i Paco Esteve.

13. El jurat seguirà el procediment de votacions successives fins a obtindre una majoria de vots a favor d’una obra determinada, que serà la guanyadora. No obstant això, si el jurat creu que cap de les obres presentades assoleix la qualitat mínima per a ser publicada, el premi podrà quedar desert.

14. L’anunci públic del nom de la persona guanyadora tindrà lloc la primera setmana de maig de 2024 i el lliurament del premi corresponent tindrà lloc el dia de la presentació del llibre guanyador que se celebrarà al voltant del dia 9 d’octubre de 2024 en un acte que s’anunciarà oportunament.

15. La persona guanyadora es compromet a formar part del jurat de l’edició següent, com a obligació derivada del premi, que inclou la remuneració del compromís esmentat.

16. La presentació dels originals comporta l’acceptació íntegra d’aquestes bases i dels drets i les obligacions que se’n deriven. Les qüestions no previstes en aquestes bases, les resoldrà el jurat segons el seu lliure criteri.             



L’Alcúdia (Ribera Alta), setembre de 2024.